Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

SSU:s ordförande: Möjlig kompromiss mellan S, L och C

SSU ordförande Philip Botström tror på en kompromiss mellan Centern, Liberalerna och Socialdemokraterna. Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Annie Lööf. Foto: TOVE ERIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Stefan Löfven. Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN

Liberalerna och Centerpartiet kan tänka sig att släppa fram Stefan Löfven som statsminister – så länge Socialdemokraterna möter partiernas hårda kravlista.

SSU:s ordförande Philip Botström ser en framtida kompromiss mellan partierna som fullt möjlig.

– Nog borde vi kunna hitta lösningar som inte är renodlade förslag som kanske Socialdemokrater eller Centerpartister drivit i valrörelsen, säger Philip Botström.

Onsdagkvällens ”Bara politik” gästades av SSU-ordföranden Philip Botström som gav sin syn på C-ledaren Annie Lööf och L-ledaren Jan Björklunds kravlistor inför att släppa fram Stefan Löfven som statsminister.

Nu ska Socialdemokraterna ta ställning till kraven, och Philip Botström hävdar att en kompromiss är möjlig.

– Nog borde vi kunna hitta lösningar som inte är renodlade förslag som kanske Socialdemokrater eller Centerpartister drivit i valrörelsen. Kanske en kompromiss av dessa, säger Philip Botström i kvällens program.

Botström hoppas på skattekompromiss

För att de ska ske bör alla partier ge och ta. Men Socialdemokraterna kommer inte rucka på sina grundvärden och föra politik ”som ökar klyftorna och spär på segregationen” menar Philip Botström:

– Man måste kunna se till att bygga fler bostäder, utan att för den saken skull öka segregationen. Man måste kunna se till att skapa fler gröna jobb på landsbygden, utan att göra dom som ska jobba otrygga. Man måste kunna se till att satsa mer på pengar på skolan som Liberalerna vill, utan att för den saken skull segmentera klassklyftor, säger Philip Botström och tillägger:

– Jag har väldigt svårt att tro att Liberalernas och Centerpartiets hjärtefrågor inte skulle gå att hitta bättre lösningar på än dom som Centerpartiet och Liberalerna nödvändigtvis gick på val på.

 

LÄS MER: Jan Björklund beredd att släppa fram Stefan Löfven 

 

Botström förespråkar även bland annat en skattekompromiss som innebär sänkt skatt på arbete, men en höjd skatt på kapital. 

Exakt när en ny regering kan väntas vara klar vill han inte spekulera närmare i, men hoppas så fort som möjligt.