SSU-toppen fuskade på universitetet – stängdes av

Följ senaste nytt i Expressen TV.
Diyar Cicek valdes till förbundssekreterare för SSU tidigare i år.
Foto: Stefan Jerrevång/TT / TT NYHETSBYRÅN

SSU:s nya förbundssekreterare Diyar Cicek stängdes av från sin universitetsutbildning i fyra veckor på grund av plagiat, rapporterar Dagens industri.

”Det blev inte bra, jag ångrar att jag var oaktsam”, skriver han i en kommentar.

Diyar Cicek valdes till förbundssekreterare i augusti, samtidigt som Lisa Nåbo blev ny ordförande för det socialdemokratiska ungdomsförbundet.

Cicek har tidigare varit engagerad i S i Falun och stod på länets riksdagslista inför valet 2018.

”Blev inte bra”

Samma år stängdes han av från Uppsala universitet i fyra veckor, efter att han enligt lärosätet ”försökt vilseleda vid bedömning av studieprestation”. Det rörde sig om en inlämningsuppgift där delar var identiska med en annan students.

Diyar Cicek kommenterar avstängningen i ett skriftligt uttalande.

Universitetet tyckte en promemoria jag skrivit blev för lik en annan students och förvaltningsrätten höll med. Det blev inte bra, jag ångrar att jag var oaktsam”, skriver han.

Se något mer:
Övergreppen på danska körflickor skakar operan

En utredning om sexuella kränkningar i Danmarks Radios flickkör har pågått på andra sidan bron i ett halvår, och den rör bland andra Malmö operas vd, Michael Bojesen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.