Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SSU-toppen ryter ifrån mot influencers: ”Egoistiskt”

Krogen anordnade dagsfest – när restriktionerna blir hårdare
SSU-ledaren Philip Botström.
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Genrebild.
Foto: HANNA BRUNLÖF WINDELL
Oliver Strige var med i ”Paradise hotel” 2015.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

SSU-ledaren Philip Botström är kritisk till influencers agerande under coronapandemin.

Bland de som fått kritik finns nattklubbschefen och tidigare ”Paradise Hotel”-deltagaren Oliver Strige – som säger att han uppmanar till fest eftersom stödet till branschen inte är tillräckligt.

– Nu är det viktigt att Sveriges infuencers drar sitt strå till stacken. Många följer inte restriktionerna fullt ut, säger Philip Botström.

Philip Botström, ordförande för Sveriges socialdemokratiska ungdomsförbund är bekymrad över hur influencers ställer sig till coronapandemin och den just nu ökade smittspridningen.

– Jag tror egentligen att de förstår allvaret, men alla kanske inte förstår hur viktigt det är att ta sitt individuella ansvar, säger han.

”Det är egoistiskt och ansvarslöst”

Philip Botström menar att han bland annat är kritisk till deras val av publiceringar på sociala medier. Bland dem finns Oliver Strige, som var med i ”Paradise Hotel” för några år sedan och nu jobbar som nattklubbschef i Göteborg.

På sociala medier uppmanade han till att gå ut och festa innan de nya restriktionerna införs på fredagen.

– Det handlar inte om att Oliver gör något olagligt. Men det handlar om vad som är lämpligt att uppmana. Han är ju inte bara nattklubbschef utan en förebild och har många följare.

– Det är egoistiskt och ansvarslöst att han försöker hitta kryphål för att uppmana flera att gå ut på krogen, det är exakt det vi inte ska göra.

Oliver Strige: ”Får inte rimligt stöd”

Expressen har sökt Oliver Strige, men inte fått något svar. Till TV4 Nyheterna säger han att klubbarna har följt de restriktioner som finns.

– Det är klart jag finner mig i att jag har pushat folk till att gå ut, men det är så det blir när man inte får rimligt stöd av regeringen, säger Strige.

https://www.instagram.com/p/CHqM7XoBntE/

Philip Botström menar att influencers har ett stort ansvar och att det inte bara är en enda bransch som drabbas när läget har blivit allvarligare.

– Jag vet att den här pandemin drabbar många branscher och personer ekonomiskt och hälsomässigt. Men nattklubbsbranschen är inte den enda som drabbas, det handlar om liv, säger han.

”Bara för att det är lagligt är det inte lämpligt”

SSU-ordföranden säger även att influencers är nyckelpersoner för att nå ut till unga. Som förebild för hundra tusentals människor menar han att de måste se över vad de publicerar.

– Bara för att det är lagligt betyder det inte att det är lämpligt, de har ett ansvar att uppmana till rekommendationerna. Precis som oss andra.

Här passar svenskarna på att gå på krogen innan förbudet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.