26-åringen mötte Anna Sjödin på polisstationen. - Hon förde ett jävla liv. Hon var kraftigt berusad och aggressiv, säger han.
26-åringen mötte Anna Sjödin på polisstationen. - Hon förde ett jävla liv. Hon var kraftigt berusad och aggressiv, säger han.

SSU-basen skrek könsord på väg till fyllecellen

Publicerad
Uppdaterad
SSU:s förbundsordförande Anna Sjödin, 29, var våldsam och aggressiv mot poliserna efter att hon gripits i går morse.
På stationen skrek hon könsord och kallade enligt ögonvittnen polisen för "jävla pittkuk", upprepade gånger.
- Man får höra könsord hela tiden här, säger vakthavande befäl Stefan Håkansson.
- Hon skulle aldrig uttrycka sig så, säger hennes pressekreterare Peter Skeppström.
Anna Sjödin.
Här fick SSU-ordföranden tillbringa natten.
Det var tidigt i söndags morse som Anna Sjödin och hennes sällskap var inblandade i skandalscener på krogen Crazy Horse i centrala Stockholm. Sjödin och hennes väninna greps av polis och fördes till Södermalms polisstation. Enligt polisen var Sjödin synbart berusad, och ögonvittnen på polisstationen berättar om Anna Sjödins aggressiva och hotfulla uppträdande.

"Förde ett jävla liv"

- Hon förde ett jävla liv. Hon var kraftigt berusad och aggressiv, uppger ett vittne, en 26-årig man. - Hon skrek åt vakterna och vägrade att ta av sig skorna. Vakterna tvingades hålla i henne. Samtidigt öste Sjödin svordomar över dem, enligt ögonvittnet. - Hon skrek åt vakten att "du måste ha den minsta jävla pittkuken i världen som gör så här mot en oskyldig tjej", berättar han. - Hon hakade upp sig på "pittkuk", det skrek hon flera gånger. Till poliserna skrek hon "jävla snutjävlar" och andra svordomar.

Fördes till fyllecell

Vakthavande befäl Stefan Håkansson tänker inte föra ärendet vidare: - Könsord får man höra varje dag i det här jobbet. Jag försöker att inte fästa någon vikt vid det, jag glömmer bort sånt. Hur berusad var Sjödin? - Jag kan inte kommentera det, men 99 procent av alla som kommer hit är fulla. De andra är psykiskt störda, säger Stefan Håkansson. Det krävdes två vakter för att föra Sjödin till fyllecellen där hon fick tillbringa natten. Först vid tiotiden på morgonen, efter att ha förhörts och delgivits misstanke om brott, släpptes hon.

Väninnan anmäld

Sjödin är misstänkt för våld mot tjänsteman. Hennes väninna fick också tillbringa natten i fyllecell. Hon anmäldes för misshandel av servitrisen Emma Tufvesson som jobbar på Crazy Horse: - Hon gav mig flera örfilar, uppger Tufvesson. När Expressen i går kväll ville fråga Anna Sjödin om hennes uttalanden vill inte pressekreterare Peter Skeppström väcka henne, men ger följande kommentar: - Hon skulle aldrig uttrycka sig så. Hon har ett språkbruk som jag känner igen, säger han.

Kontrollerad av läkare

Sjödin undersöktes i går av läkare för att dokumentera de skador hon uppger sig ha fått vid gripandet: - Omfattande röntgenundersökningar har gjorts. Det finns ett flertal tydliga spår efter kraftigt våld, säger hennes advokat Tomas Rothpfeffer. Enligt Rothpfeffer ska Sjödin göra en motanmälan mot ordningsvakterna senare i veckan.
Anna Wahlgren
Anna Wahlgren

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag