Spykers vd Victor Muller. Foto: Stan Honda
Spykers vd Victor Muller. Foto: Stan Honda

Spykers vd: Det kommer ett besked i dag

Publicerad
Uppdaterad
Den holländska finansinspektionen har beslutat att stoppa handeln med Spyker-aktien.
Till ekonomisajten E 24 säger Spykers vd Victor Muller efter handelsstoppet:
- Jag kan inte kommentera nu, men det kommer definitivt ett besked senare i dag.
Exakt vad han syftar på är dock oklart.
Inom kort väntas Spyker gå ut med ett pressmeddelande vars innehåll kommer att påverka aktiekurserna. Den holländska finansinspektionen har därför beslutat att stoppa handeln med Spyker-aktien, rapporterar SVT.
Under tiden fortsätter förhandlingarna mellan Spyker Cars och General Motors i Stockholm.


"Kommer ge information"

Handeln med aktier på börsen i Amsterdam i Spyker handelsstoppades vid två-tiden på tisdagen, skriver Reuters. Aktien låg då på plus 2,8 procent, efter att under gårdagen rusat med omkring 80 procent.
- Vi kommer att kunna ge mer information senare, men just nu kan jag inte säga någonting och jag kan inte garantera att jag kan ge besked i dag, säger Mike Stainton, talesperson för Spyker Cars.
Beror handelsstoppet för Spykers aktier på Saabaffären?
- Det är en slutsats som du är fri att göra, men inget jag kan kommentera, säger Mike Stainton.
Spykers aktie fortsatte uppåt direkt på tisdagsmorgonen, men har sedan sjunkit under dagen.


"Läget blir inte sämre"

IF Metall-klubbens ordförande på Saab i Trollhättan, Paul Åkerlund, känner inte till handelsstoppet när TT ringer.
- Men vad jag förstår så innebär det i alla fall att läget inte är sämre, säger han.
- De har ju fortsatt förhandlingarna i dag.
Paul Åkerlund säger sig inte känna till vilka regler som gäller för den nederländska börsen.
- Men om det är som här, vilket det borde vara, så ska ju sådana åtgärder vidtas om något är på gång.
Enligt Hans Lindblad (M), statssekreterare på finansdepartementet, informerades regeringen om att handeln med Spykeraktien skulle stoppas.
- Men vi har ingen ytterligare information. Jag vet bara att GM och Spyker fortsätter att prata och det tycker vi är bra, säger han till TT.


 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag