Springsteens saxofonist Clemons död

Publicerad
Uppdaterad
Clarence Clemons, saxofonist i Bruce Springsteens E Street Band, avled på lördagen knappt en vecka efter att han drabbats av stroke.
Clemons blev 69 år gammal.
Hans död bekräftades av en taleskvinna för Springsteen. Förra söndagen drabbades Clarence Clemons, även kallad Big Man, av en stroke i sitt hem i Singer Island, Florida. Den älskade saxofonisten återhämtade sig aldrig utan avled på sjukhuset i Palm Beach klockan sju lokal tid på lördagskvällen.
Clarence Clemons träffade Springsteen 1971. Året därpå bildades E Street Band och Clemons fick snabbt en central roll.

"Magiskt ögonblick"

Clemons första möte med Springsteen har blivit mytomspunnet. Springsteen spelade i Asbury Park en kväll år 1971 under ett fruktansvärt åskväder. När Clemons klev in på stället blåste dörren upp och lossnade från gångjärnen. Därefter bjöd han upp sig själv på scenen för att spela med Springsteen.
Han har senare i en intervju berättat om mötet.
"Jag svär att jag aldrig kommer att glömma den stunden. Det kändes som att jag skulle vara där. Det var ett magiskt ögonblick. Han tittar på mig och jag tittar på honom, och vi blev kära".

Spelat med Lady Gaga

Clemons har även arbetat tillsammans med andra artister som Ringo Starr, Aretha Franklin och Lady Gaga.
Dessutom medverkade han i flera filmer och TV-program. Han hade bland annat en roll i Martin Scorseses "New York, New York".
Han var aktiv in i det sista och uppträde med E Street Band och Springsteen i december 2010. Dessutom medverkar på två av låtarna på Lady Gagas nya album.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag