Foto: Christof Stache
 Foto: Christof Stache

Springsteen sörjer sin döde vän

Publicerad
Uppdaterad
De spelade tillsammans under flera decennier och var nära vänner.
Nu sörjer Bruce Springsteen sin bandkollega Clarence Clemons död.
"Han levde ett fantastiskt liv", skriver Springsteen i ett uttalande.
Saxofonisten Clarence Clemons började spela med Bruce Springsteens E Street band redan år 1971.
Under åren hann de bygga en djup vänskap med varandra.
Klockan sju lokal tid på lördagskvällen avled Clemons efter att en vecka tidigare ha drabbats av en stroke.

Sörjs av Springsteen

Clemons sörjs nu av Bruce Springsteen som i natt hyllade sin vän med ett uttalande:
"Clarence levde ett fantastiskt liv. Han älskade människor på ett sätt som fick dem att älska honom. Han hade en underbar och stor familj. Han älskade saxofon, våra fans och gav allting varje kväll han gick på scenen. Hans saknad är omätbar och vi är hedrade och tacksamma att vi fick lära känna honom och stå vid hans sida i nära 40 år.
Han var min nära vän, min partner, och med Clarence vid min sida kunde jag och mitt band berätta en historia som var djupare än de enkla delar som vår musik bestod av. Hans liv, hans minne och hans kärlek kommer leva vidare med den historien och i vårt band."

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag