Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sprickan vidgas mellan Trump och Anthony Fauci

Vita huset har siktet inställt på smittskyddsexperten Anthony Fauci, efter att Donald Trump har riktat alltmer kritik mot honom.
Anthony Fauci (till vänster) med vice president Mike Pence och president Donald Trump.Foto: POOL/ABACA / STELLA PICTURES/POOL/ABACA

Samtidigt som coronafallen i USA fortsätter att stiga vidgas sprickan mellan Donald Trump och landets ledande smittskyddsexpert Anthony Fauci – som ofta gått emot presidenten.

I helgen spred Vita huset en lista till flera medier där fel som Fauci gjort under epidemin radades upp.

I fredags rapporterades 70 000 nya fall av coronaviruset i USA, den högsta siffran för landet hittills. I söndags kom också den högsta siffran för en enskild delstat när Florida rapporterade 15 000 smittade, enligt CNBC.

Samtidigt har Donald Trump och Vita huset gjort flera uttalanden där smittskyddsexperten Anthony Fauci, som även sitter i Vita husets arbetsgrupp för pandemin, kritiseras.

– Dr. Fauci är en bra man, men han har begått många misstag, sa Trump i Fox News förra veckan.

Vita huset kritiserar Fauci i ny lista

Nu har Vita huset skickat ut en lista med flera fel Anthony Fauci har gjort och sagt, rapporterar flera medier.

Det handlar främst om uttalanden från Fauci tidigt under pandemin, som när han i januari sa att viruset inte var ett ”större hot” och att det inte fördes vidare av personer utan symtom, enligt CNBC. 

Den demokratiska kongressledamoten Adam Schiff ser listan som en attack på Fauci.

– Vi behöver mer än någonsin personer som säger sanningen till makten, för att komma i nivå med det amerikanska folket om vad vi står inför med den här pandemin, säger han till CNN.

Dystra siffror i Florida sedan delstaten började öppna upp.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.