Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sprickan mellan prins Philip och Harry – sen Meghan kom

Prins Harry och Meghan Markle om tiden hemma med sonen Archie.
Meghan.
Foto: DPPA / DPPA/SIPA USA SIPA USA
Prins Philip.
Foto: XPOSURE PHOTOS/IBL
Prins Harry.
Foto: SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS

Prins Philip är kyligt inställd till sitt barnbarn prins Harry och Meghan Markle, efter hertigparets uttåg ur brittiska kungahuset.

En hovexpert menar att prins Philip har ”lämnat” dem, och är ”djupt upprörd” över deras beteende sedan Megxit, skriver Vanity Fair.

När hertigparet av Sussex i januari meddelade att de tog ett steg tillbaka från det brittiska kungahuset, skapades en djup spricka mellan Harry och hans farfar prins Philip.

Enligt Ingrid Seward, författare till den nya boken ”Prince Philip Revealed”, har prinsen helt tagit händerna från situationen, när han inte blivit lyssnad på. Det berättar hon i en intervju med Vanity Fair.

– Philip kan helt enkelt inte förstå hur Harry har kunnat bete sig som han gjort. Hans sonsons beteende är helt främmande för honom så, inte helt onaturligt, har deras relation drabbats, säger hon till tidningen.

Detta trots att prins Philip tyckte mycket om Meghan Markle till en början.

– Han tyckte om henne till en början, men deras handlingar har lämnat en dålig smak i munnen, säger Ingrid Seward.

Jämför Meghan med Wallis Simpson

I sin nya bok skriver hon att prins Philip jämför Meghan Markle med Wallis Simpson, som var älskarinna till kung Edvard VIII och som var anledningen till att han abdikerade 1936 för att gifta sig med henne.

”För Philip, vars hela existens har baserats på en hängivenhet till sin plikt, verkade det som att hans barnbarn hade abdikerat för sitt äktenskaps skull till en amerikansk frånskiljd kvinna”, står det i boken enligt Vanity Fair.

Prinsen blev också ”djupt bestört” över att Harry och Meghan Markle gav sitt besked om att lämna kungahuset, utan att först tala med drottningen, och tycker de behandlat henne illa.

Ingrid Seward berättar att den nu 99-årige prins Philip har fått sämre syn och hörsel, men håller sig sysselsatt med att fiska, läsa, skriva brev och titta på matlagningsprogram.

Trumps utspel om Meghan: ”Önskar Harry lycka till”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.