Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sprickan mellan Meghan och prins Harrys vänner

Prins Harry och hertiginnan Meghan. Foto: JAMES SHAW / AVALON.RED B5327
Innan bröllopet tillbringade Harry mycket tid med kompisgänget. Foto: MATT DUNHAM / AP TT NYHETSBYRÅN
Nu anklagas Meghan för att ha ändrat på prinsen – bland annat för att han två år i rad hoppat över den årliga kungliga jakten. Foto: ALFONSO JIMENEZ/REX/SHUTTERSTOCK / ALFONSO JIMENEZ/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Harrys gamla vänner tror också att det var på grund av Meghan som prinsen slutade röka. Foto: I-IMAGES / POOL / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES

Äktenskapet har skapat en spricka mellan prins Harry och hans gamla kompisgäng.

Nu beskylls Meghan för makens nya, mer liberala, livsstil.

– Hon är väldigt emot mycket av det som deras värld handlar om, som jakt, säger Lady Colin Campbell som har insyn i det brittiska kungahuset.

Prins Harry tillbringade en stor del av sin fritid med det gamla kompisgänget innan han gifte sig med Meghan. Ett av hans stora intressen var jakt på fågel, som sport. De senaste två åren har han valt att inte delta i den årliga kungliga jakten – något som Meghan, som är en erkänd djurrättsförespråkare, beskylls för.

Meghan och prins Harry. Foto: JAMES WHATLING / MEGA / JAMES WHATLING / MEGA MEGA

Enligt The Daily Beast ifrågasätter flera av prinsens gamla vänner Meghans inflytande på sin make: Vad han får göra och inte får göra. De tror inte, exempelvis, att prinsen slutade röka för att han själv valde att göra det – utanför för Meghans skull.

Det här har skapat en spricka till det gamla kompisgänget.

Prins Harry har försökt få in Meghan i gamla kompisgänget

Lady Colin Campbell, som har gjort sig ett namn i Storbritannien genom att skriva biografier om landets kungligheter, säger att Meghans ultraliberala syn på saker inte rimmar med hur flera av prins Harrys kamrater resonerar. 

Prins Harry har gjort allt som står i hans makt för att få Meghan att komma in i gemenskapen. 

– Han har introducerat henne för vännerna på fester, bröllop och privata middagar, men Meghan är väldigt emot mycket av det som deras värld handlar om, som jakt, säger Lady Colin Campbell till The Daily Beast.

Meghan har tappat kontakten med gamla vännerna

Samtidigt har Meghan, enligt People, tappat kontakten med flera av sina vänner – de som hon umgicks med regelbundet innan hon gifte in sig i den brittiska kungafamiljen:

– Meghan har tappat kontakten med sina närmaste vänner, vilket har varit tufft för henne, säger en källa. Hon har svårt att veta vem hon ska kunna lita på numera.

En uppgiftslämnare tycker att Meghan förefaller att vara mycket för sig själv.

– Det verkar aldrig vara någon annan tillsammans med henne än en polis på diskret avstånd, säger en källa till The Daily Beast.