Sprickan i kungafamiljen – vill inte träffas under besöket

Drottningens uppmaning inför: ”Inget drama”.
Foto: SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS
Foto: © NUNN SYNDICATION LIMITED 2021 / STELLA PICTURES/DDP IMAGES NUNN

På prins Harry och hertiginnan Meghans schema står två besök i Storbritannien inplanerade i början av september.

Men han kommer undvika att träffa sin bror, prins William, rapporterar Daily Mail.

Bröderna prins- Harry och William har inte setts på tu man hand sedan de under fjolårssommaren avtäckte en staty av deras mor, prinsessan Diana av Wales.

Prins Harry har inte för avsikt att göra avkall från det, rapporterar Daily Mail, detta trots att prinsen och hans hustru hertiginnan Meghan har två besök i Storbritannien inplanerade i början av september.

Prinsparet lämnar soliga Kalifornien för engelska Manchester 5 september för evenemanget ”One Young World Summit”, där hertiginnan av Sussex ska göra ett framträdande under öppningsceremonin.

Dagen efter bär skutan till Tyskland och Düsseldorf där de ska hugfästa att det är ett år till dess att Invictus-spelen, en paraatletisk tävling för krigsveteraner, inleds i staden. 

8 september ska de vara åter i Storbritannien så att prins Harry kan hålla ett tal vid ”WellChild”-galan i London.

Vill inte träffa prins William

En källa med insyn uppger att prins Harry och hertiginnan Meghan ”inte har några planer” på att träffa prins William och hans hustru hertiginnan Kate under de två besöken i England.

– De kommer fokusera på välgörenhetsevenemangen, vilket ligger dem varmt om hjärtat.

Mer troligt är att de träffar drottning Elizabeth – som tidigare uppges ha bjudit in prinsparet till slottet Balmoral i Skottland.

Drottningen kommer dock troligen få klara sig utan prinsbarnen Archie och Lilibet, som enligt Daily Mail blir kvar i Kalifornien. Detta dels med anledning av att prins Harry upplever sig hotad i Storbritannien och inte längre har rätt till samma polisbeskydd som han hade när han bar sina kungliga titlar – men också för att det blir en flängig visit.

Oväntade applåder för Harry och Meghan – burop för Boris

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.