Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Spindelspridning i Sandviken – skola stängs

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV

En ovanlig spindelart har upptäckts på två skolor i Sandviken, strax utanför Gävle.

Eleverna på den nu berörda skolan har skickats hem och kommer stanna hemma under morgondagen när skolan saneras, rapporterar P4 Gävleborg.

– Det är ju så med spindlar att det inte går att veta exakt var de befinner sig, säger Ulrika Porath, pressansvarig på Sandvik SMT, till radion.

Det började med ett spindelfynd på truck- och kranskolans lokaler på Sandvik i Sandviken utanför Gävle.

Nu har ytterligare ett fynd av en ovanlig spindelart gjorts på orten. Den här gången i Göranssonska skolans lokaler, rapporterar P4 Gävleborg.

På den skolan har en spindel hittats.

– Det är ju så med spindlar att det inte går att veta exakt var de befinner sig. De kan ju vara i krypgrunder, till exempel, säger Ulrika Porath, pressansvarig på Sandvik SMT, till radion.

Eleverna på den Göranssonska skolan har skickats hem och kommer att få plugga hemifrån även under fredagen – då skolan ska saneras.

– Vi följer de råd vi får från Anticimex och kommer att sanera de lokaler där den här spindelsorten eventuellt dyker upp.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.