Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Spelutvecklaren King bekräftar börsplaner

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Det populära spelet Candy Crush Saga har utvecklats av King Digital Entertainment, som nu bekräftar sina planer på att introduceras på börsen i New York. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.
Foto: Bertil Enevåg Ericson

Svenska spelutvecklaren King Digital Entertainment, som bland annat ligger bakom Candy Crush, bekräftar att bolaget siktar på att introduceras på börsen i New York.

King ligger bland annat bakom succéspelet Candy Crush Saga och rykten om en börsintroduktion har varit i schvung sedan i höstas.

Prisintervall inte bestämt

"Antalet aktier som kommer att erbjudas och i vilket prisintervall har ännu inte bestämts", uppger bolaget enligt Reuters.

Candy Crush Saga har laddats ner över 500 miljoner gånger sedan appen släpptes 2012. Spelet var den mest nedladdade gratisappen under 2013 och även den mest inkomstbringande.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.