Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Spelade hög musik - dömdes till fängelse

"Livet er Rock'n Roll", säger Hans Jakop Strai.
Foto: ANDERSEN ANNE KARIN

Hans Jacob Strai, 50, älskar rockmusik. 

Och spelade så högt att väggarna skakade.

Nu har han dömts till 18 dagars fängelse för att ha stört grannarna.

Trots grannarnas klagan så vägrade norrmannen Hans Jacob Strai att sänka musiken. Polisen bröt då sig in i lägenheten och beslagtog mannens musikanläggning.  I Aust-Agder tingsrätt under onsdagen dömdes 50-åringen till 18 dagars ovillkorligt fängelse och 5 000 kronor i rättegångskostnader, skriver Dagbladet. Han har stört grannarnas nattsömn vid tre tillfällen i mars, juli och september ifjol. Tingsrätten slår också fast att mannen har hotat en granne och förolämpat en kvinnlig polis när denne skulle beslagta hans anläggning. Hans Jacob Strai bor i Staubø i Arendal i södra Norge.  - Jag efterlyser en gräns för hur högt man får lov att spela musik i sitt eget hem, säger Strai till lokaltidningen Agderposten. 

Beslagtog musikanläggningar

 Han har tidigare råkat ut för polisen i samma ärende. De sista tre åren har Strai fått fyra musikanläggningar beslagtagna och förlorat i högsta domstolen om att få tillbaka 60 000 norska kronor. I en dom i tingsrätten 2004 fick han böter på 12 000 kronor för liknande brott.  - Jag tycker det är en orimlig reaktion från tingsrätten, eftersom ingen tidigare har fått fängelse för liknande saker, säger 50-åringens advokat Thomas Meinich till Dagbladet.no. Polisen säger i tingsrättens dom att väggarna skakade när de skulle beslagta Strais musikanläggning.  - I perioder har det varit helt vilt. Grannens musik har dundrat tvärs genom väggarna. En natt när jag var på toaletten så var det som om Freddie Mercury stod brevid och sjöng för full hals, sa grannen Petter Halvorsen 2004 till Dagbladet när Strai fick anläggningen beslagtagen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.