Spekulationerna i Kanada – om Meghan och Harry

Paret backar från kungahuset – "Det är ett slag i ansiktet"
Prins Harry och Meghan meddelade i onsdags att de vill ta ett steg tillbaka från det brittiska kungahuset.
Foto: NEIL MUNNS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Enligt brittiska medier har drottning Elizabeth blivit ledsen efter parets besked, som inte var förankrat inom kungahuset.
Foto: NEIL HALL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

WASHINGTON DC. Prins Harrys och Meghans besked att de vill ta ett steg tillbaka har väckt uppståndelse – inte bara i Storbritannien. 

I Kanada har spekulationerna tagit fart om att paret kan komma att bosätta sig där. 

I onsdags kom prins Harry och hans hustru Meghan med det överraskande beskedet att de vill ta ett steg tillbaka från sina roller i det brittiska kungahuset. De skrev i ett uttalande att de i stället ville arbeta för att bli ekonomiskt oberoende och att de tänkte tillbringa mer tid i Nordamerika.

Enligt brittiska medier har beskedet, som inte var förankrat inom kungahuset, gjort drottning Elizabeth ledsen och Harrys far prins Charles rasande, skriver Washington Post.

Men i Kanada har den kungliga nyheten väckt positiva reaktioner och spekulationer om att paret kan komma att flytta till Kanada. 

Meghan tillbaka i Kanada

Efter att beskedet lämnades i onsdags har Meghan redan återvänt till Kanada där paret lämnade sonen Archie under sin resa tillbaka till Storbritannien. 

Paret tillbringade julhelgen i Victoria på Vancouver Island och där har spekulationer tagit fart om att det kan bli parets nya hemvist. 

– Det finns medier från hela landet och världen här, säger Scott Fee på den lokala tv-kanalen CHEK-TV till BBC Breakfast. 

Det som även talar för att Kanada kan vara ett troligt alternativ är Meghans starka koppling till Toronto, där hon bodde och arbetade med tv-serien Suits under sex år. Meghan har även några av sina närmaste vänner i staden. 

Erbjuds gratis kaffe om de flyttar

I Kanadas stora dagstidning The Globe and Mail skriver kolumnisten Anne T. Donahue efter beskedet:

”De har börjat förändra en institution som ofta framstår som en historisk relik. Och de väljer på ett mycket öppet sätt att sluta acceptera detta nonsens på sina egna villkor och på sitt eget sätt – ett mäktigt beslut. Om de får som de vill och ett lyckligt slut kommer det här bli mer av en saga. Ännu mer om de verkligen flyttar till Kanada. Våra två nya bästa vänner som verkligen tycker om oss”. 

I New York Times rapporteras även att den lokala kaffekedjan Tim Hortons kommit med ett erbjudande: 

”Ingen press Meghan och Harry. Men om ni väljer att flytta till Kanada, gratis kaffe för resten av livet. Fundera på det.”. 

Trudeau: ”Ni är bland vänner”

Sedan tidigare har Kanadas premiärminister Justin Trudeau välkomnat paret till landet. 

”Prins Harry, Meghan och Archie, vi önskar er alla en lugn och välsignad vistelse i Kanada. Ni är bland vänner och är alltid välkomna här”, skrev han på Twitter inför jul.

Prins Harry uppges fortfarande befinna sig i Storbritannien där han under helgen ska ha samtal med drottning Elizabeth och prins Charles, skriver Daily Mail. 


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.