Kvinna sparkade sig fri från våldtäktsförsök

Publicerad

Den 30-åriga kvinnan utsattes för ett våldtäktsförsök när hon var ute och rastade sin hund i Sandviken.

tack vare att hennes hund började skälla och hon själv gjorde kraftigt motstånd och sparkade mot gärningsmannen så avbröt han överfallet.

– Det var rådigt av henne, säger Mikael Hedström, presstalesman vid vid polisen i region Mitt.

Det var klockan 16.53 på tisdagseftermiddagen som pollisen larmades om överfallet. Den 30-åriga kvinnan hade varit ute med sin hund i bostadsområdet Vallhov i Sandviken när hon utsattes för ett våldtäktsförsök.

–  Själv brottet skedde i ett skogsparti, säger Mikael Hedström.

Kvinnans hund reagerade direkt och började skälla och kvinna själv gjorde kraftigt motstånd genom att sparka mot mannen som då avbröt överfallet. Han flydde i riktning mot järnvägen och bostadsområdet Stensätra och kvinna sprang även hon därifrån så fort hon kunde.

Polisen vädjar om tips

– Det ska inte ha förekommit något vapen och det var kanske därför hon vågade göra motstånd. Det var givetvis rådigt av henne, säger Mikael Hedström.

Kvinnan chockades svårt av händelsen och polisen har fortfarande inte kunnat hålla ett ordentligt förhör med henne.

– Hon blev även omkulldragen så hon är lite mörbultad och fick en del skrapsår, säger Mikael Hedström.

Ingen har hittills gripits för våldtäktsförsöket och polisen vädjar nu till allmänheten om tips.

– Vi inriktar oss nu på att knacka dörr i området för att se om det är några som gjort iakttagelser, säger Mikael Hedström.

– Vi är även intresserade av vittnen som kan ha gjort iakttagelser innan brottet inträffade. Om de kanske sett en man som betett sig lite speciellt i området

Har ni något signalement på mannen?

– De uppgifter vi fått är väldigt vaga så vi vill avvakta med att gå ut med dem tills vi pratat med kvinnan igen. Vi vill ju få in iakttagelser från allmänheten och eftersom kvinnans uppgifter är så vaga ännu så vill vi inte leda in vittnen på något spår.

Alla som har tips och iakttagelser om överfallet uppmanas kontakta polisen på telefon 114 14.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag