Madelene hittades död i ett skogsparti i Upplands Väsby. Nu har polisen hittat en buss som kopplas till utredningen. Foto: PrivatMadelene hittades död i ett skogsparti i Upplands Väsby. Nu har polisen hittat en buss som kopplas till utredningen. Foto: Privat

Madelene hittades död i ett skogsparti i Upplands Väsby. Nu har polisen hittat en buss som kopplas till utredningen.

 Foto: Privat
Här är platsen där bussen som kopplas till utredningen hittats. Foto: Janne Åkesson/SwepixHär är platsen där bussen som kopplas till utredningen hittats. Foto: Janne Åkesson/Swepix
Här är platsen där bussen som kopplas till utredningen hittats. Foto: Janne Åkesson/Swepix
Minnesplats där Madelene hittades död. Foto: Elias GiertzMinnesplats där Madelene hittades död. Foto: Elias Giertz
Minnesplats där Madelene hittades död. Foto: Elias Giertz

Spåren efter mordet på Madelene – en buss

Publicerad

Under lördagen hittade polisen en buss som kan kopplas till mordet på Madelene i Väsby för två veckor sedan.

Bussen i fråga stod under en lång tid parkerad på platsen där Madelene hittades.

Enligt Märsta.nu har bussen bogserats i väg av polisen för undersökning.

– Vi kan bekräfta att ett fordon är taget i beslag, säger Mikael Brege, stationsbefäl vid Norrortspolisen.

Det var för drygt två veckor sedan som polisen meddelade att de hade hittat kvarlevor i ett skogsparti utanför Upplands Väsby i Stockholm.

Det visade sig vara Madelene, 29, från Järfälla som hade hittats. Madelene hade varit försvunnen sedan november.

Såväl Madelenes anhöriga som Missing people hade under en längre tid letat efter Madelene. Beskedet om hennes bortgång var tufft för familjen.

"10.00 fick vi beskedet om att Madelene inte var vid liv längre. 10.00 fick vi beskedet om att det var Madelene som hittats. 10.00 fick vi ett besked som fortfarande inte är greppbart", skrev hennes bror Markus på Facebook efter dödsbeskedet.

Försvann innan Madelene hittades

I samband med att utredningen påbörjades fick Expressen vittnesuppgifter från boende i området, som påstod sig ha sett en svart minibuss stå på platsen under en längre tid.

Bussen ska sedan ha försvunnit, bara dagar innan Madelenes kropp hittades på platsen av polisen.

Enligt Märsta.nu visar det sig nu att polisen har hittat bussen i fråga, ett par mil norrut i närheten av Märsta. Bussen har bogserats i väg av polisen till Norrtälje, där den ska genomgå en teknisk undersökning.

Polisen är förtegen i ärendet och vill inte bekräfta att det rör sig om en buss. Man kan inte heller berätta om bussens koppling till själva mordet.

– Men jag vet att det finns en koppling till fallet. Vår avdelning grova brott var inne och arbetade i går och man hittade då ett fordon som hade funnits på platsen, säger Mikael Brege.

Jesper Lindqvist
Jesper Lindqvist

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag