Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Spara flera tusen på att byta elbolag

Ann-Marie Bogren och hennes man Bertil har hittat ett bättre och säkrare sätt att värma upp villan -med Tranås Energi.
Ann-Marie och Bertil Bogren tröttnade på Vattenfalls höga pris.
Nu har de bytt till det nya sättet att köpa el och sparar upp till 2 500 kronor per år.
Du kan också bli elaktivist och spara pengar.
Ann-Marie och Bertil Bogren bor i en eluppvärmd villa i Duvbo, Sundbyberg, utanför Stockholm. De har betalat cirka 27 000 kronor per år för Vattenfalls tillsvidareavtal. Nu har de valt sommarsäkrad el hos Tranås Energi i stället. – Jag har varit på min man i ett par år om att vi måste se över vårt elavtal. Vi har inte brytt oss, det har gått på slentrian. – Men vi är nyblivna pensionärer och nu har vi tagit oss tid att kolla vad vi betalat och vad vi kan välja. Det är ju onödigt att betala mer än vad man behöver, säger Ann-Marie Bogren.

Mycket att spara

Expressens sammanställning visar att det finns mycket pengar att spara för kunder som har tillsvidarepris i de stora bolagen Vattenfall, Fortum och Sydkraft – och väljer antingen rörligt pris, fast pris eller säkrad sommarel. Vad är det? Per-Erik Ekström, marknadschef på Tranås Energi, förklarar: – Vi handlade vår el och satte priset under juni, juli, augusti. Det priset garanterar vi kunden under hela 2005. Om kunden inte säger upp avtalet sker en ny upphandling sommaren 2005 inför året därpå.

30 procent fler kunder

Hittills är det succé för säkrad sommarel – Tranås Energi har fått 30 procent fler kunder. "Eldoktorn" Roger Fredriksson, som driver konsultfirman www.avgifter.com förespråkar just nu rörligt pris, till exempel från Varberg Energi som har Norsk Hydro i ryggen. För den försiktige ger "eldoktorn" rådet: – Säkrad sommarel är mitt alternativ om man vill vara på den säkra sidan. Man får ett pris som följer marknadens utveckling utan att själv behöva följa det dag för dag eller vecka för vecka.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!