Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Spår av två personer i MI6-agentens bostad

Bilder från polisens rekonstruktion från hur dödsfallet skulle ha kunnat gå till.Foto: Polisen

Den brittiske MI6-agenten Gareth Williams, 31, hittades död i en bag - och det är fortfarande ett mysterium hur han dog.

Spår av två andra personer har hittats i hans lägenhet.

Samtidigt säger en rättsläkare att han troligtvis dog av förgiftning eller kvävning.

Gareth Williams kropp hittades i badkaret i hans lägenhet i Pimlico, västra London, i augusti 2010.

Gareth Williams.Foto: Foto: APIngen har gripits i samband med hans dödsfall och polisen har undersökt om han kan ha lagt sig i sportbagen själv och dragit igen dragkedjan.

Under ett förhör sa en expert på brottsplatsundersökningar att polisen har hittat spår från åtminstone två andra personer i hans Londonlägenhet.

Kan ha kopplingar till sadomasochism

Enligt AP har polisen sagt att dödsfallet kan ha kopplingar till agentens intresse för sadomasochism och att det kan ha varit ett sexuellt möte som gick fel.

En rättsläkare har sagt att dödsorsaken troligtvis var kvävning eller förgiftning.

Gareth Williams arbetade för den brittiska spionorganisationen MI6. Enligt AP är Williams släktingar säkra på att hans jobb hade med hans död att göra.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.