Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Spana på dansband med Jerry Prütz

Nöjesprofilen Jerry Prütz har gett spaningen på dansbandsbussar ett ansikte.
Förra året kom boken "Vägspan" - nu fortsätter spaningen i hans nya nöjesblogg på Linkoping.expressen.se
- Det kommer bli en hel del om dansbandsbussar men också om musik och olika nöjestips.

FAKTA

Tävling:


Har du spanat in en dansbandsbuss? Skicka in din spaning till linkoping@expressen.se, bästa spaningen vinner ett exemplar av boken "Vägspan - Dansbandsbussar på turné".

Jerry Prütz är inte rädd för att testa nya saker. Hittills har det blivit en karriär både som hårdrocksmusiker, festivalgeneral för Rockkarusellen, tv-krönikör och recensent. Numera axlar han rollen som artistbokare och projektledare på eventföretaget Arenabolaget – fastän han från början hade tänkt bli kock.

"Ett stort kaos"

- Det är egentligen först nu som jag fått användning av mina färdigheter som kock. Att hålla i en festival är som att befinna sig i ett stort kaos. Det är som att stå i ett kök där det gäller att hålla koll på tusen grejer samtidigt.
Om du fick välja helt fritt, vilket band skulle du då boka in på Cloetta center?
- Ac/Dc är helt klart den stora favoriten. Sedan hade det varit kul med Pantera, men det går ju inte längre nu när gitarristen Dimebag är död. Annars är Danzig en klar favorit som spelar en slags satanistisk blues-rock.
Är det någon skillnad på vilka artister som går hem i Norrköping respektive Linköping?
- Nej, det där är bara gammalt förlegat ”bytänk”. Det har hänt så mycket de senaste åren, städerna har kommit närmare varandra. Om det är en bra spelning i Norrköping så åker folk dit. Det handlar bara om att erbjuda bra och rätt sorts grejer.

Fäbodjäntan som musikal

Förutom musik finns ett starkt intresse för udda och ovanliga företeelser. Saker som ingen testat förut hamnar ofta på Jerrys måste-göra-lista. Ett av de mer galna projekten är att göra den klassiska porrfilmen "Fäbodjäntan" till musikal. En annan, som blivit verklighet, är hans rikstäckande spaning på dansbandsbussar.
Varför började du med det?
- Jag ville komma med i klubb Sunkit i Stockholm, det är en klubb för udda musik och företeelser. Det mest udda jag kunde komma på var att spana på dansbandsbussar, det hade ingen gjort tidigare så jag fick komma med deras hemsida.

Mosbricka i Mellerud

Första spaningen skedde under en bussresa mellan Sunne och Borås. Den 27 november 2000 stod medlemmarna i dansbandet Dates och mumsade en mosbricka i Mellerud. Sedan dess har spaningarna rullat på och förra året blev de en bok - ”Vägspan – dansbandsbussar på turné”.
Nu fortsätter han spaningen i sin blogg på Linkoping.expressen.se.
Vad kommer man att få läsa i din blogg?
- Jag hoppas det kommer bli en del läsarkontakt, jag vill gärna få in folks spaningar. Sedan kommer jag säkert att skriva en del om nya band och nöjen som är på gång.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!