Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Spaexperten vill varna för bluffen

Anade oråd. Heidi Rovén fascinerades först av Aqua detox, men blev snart misstänksam.. Foto: ROBBAN ANDERSSON
Foto: Robban Andersson

Heidi Rovén, 42, är frilansskribent och spa-expert. Hon har testat fotbadet Aqua detox. Nu vill Heidi Rovén varna andra för bluffen.

- Det känns viktigt att avråda från en oärlig behandling. Att vattnet brunfärgas under behandlingen är vilseledande.

Heidi Rovén är journalist och specialiserad på spa-behandlingar och kryssningar. Hon blev nyfiken på att testa Aqua detox-fotbadet när hon var på en Östersjökryssning.

- Till en början blev jag väldigt fascinerad. Men också ganska förvånad över att jag som sysslar med spa, är hälsomedveten och försöker sköta om mig också fick väldigt brunt vatten.

Tyckte det var konstigt

Men Heidi Rovén började ana oråd. Andra gången hon testade behandlingen blev hon ännu mer misstänksam.

- Då kom jag precis från en veckas spa-semester och hade verkligen gått in för att leva hälsosamt. Jag tyckte att det var konstigt att vattnet var precis lika brunt den gången.

Heidi Rovén skrev på sin blogg spabanken.se om behandlingen. Då blev hon tipsad om att fotbaden var bluff.

- Jag gick direkt tillbaka på bloggen, dementerade vad jag skrivit och avrådde andra från att lägga pengar på det här.

I spa-branschen har hälsopåståenden och medicinska argument blivit allt vanligare. Heidi Rovén tycker att det är väldigt viktigt att det som hävdas är riktigt och sant.

- Att påstå att en behandling åstadkommer något den inte gör är förbjudet. Jag är väldigt glad att Expressen granskar Aqua detox.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.