Sorgen rivs upp på nytt för Jennifers mamma

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Jennifers mamma fick i går veta att hennes dotters mördare blivit dödad.
Foto: DüSING JAN

Karatetränaren dödade deras dotter Jennifer Andersson, 18.

Nu har mördaren själv mördats.

För föräldrarna Dagmar och Anders Wallin rivs såren upp på nytt.

- Det här är jobbigt, säger Dagmar Wallin till Expressen.

Jennifer Andersson var lovande i karate och med i landslaget. Den 20 juni 2001 tränade hon som vanligt i sporthallen - men kom aldrig hem. Morgonen efter hittades hennes kropp bakom Ektorps skola i Nacka.

Sonen såg pappan dö

 Misstankarna riktades snabbt mot en karatetränare som var sjukligt besatt av Jennifer Andersson.  Mannen hade tidigare varit polis i sitt hemland och var vid mordet gift med en polis. Straffet blev tio års fängelse för mord - och om två år skulle den nu 50-årige karatetränaren ha varit en fri man. Så blev det inte. I fredags kväll sköts 50-åringen till döds utanför Hotell Haga Kristineberg i Stockholm.  Han hade då permission från fängelset och avrättades av en maskerad man inför ögonen på sin egen son.

Tagna av mordet

 Dagmar och Anders Wallin fick reda på vad som hade hänt via telefon. - Det var svågern som ringde och vi trodde först att farfar var död, säger Dagmar Wallin. Både hon och maken var i går hemma i bostaden i Älta. De var också märkbart tagna av mordet på mannen som dödade deras dotter. - Vi orkar inte prata om det som hänt i dag. Vi vet inte var vi står, säger Anders Wallin. Hustrun Dagmar: - Det är jobbigt. De har inga teorier om motivet till mordet på karatetränaren. Att det skulle röra sig om någon form av hämnd för mordet på deras dotter tror de inte. - Nej, herregud. Så långt har vi inte ens tänkt, säger Dagmar Wallin. Hon har tidigare skrivit en gripande bok om mordet på dottern.

"Borde fått livstid"

 Tillsammans med maken har Dagmar Wallin också startat Jennifer Andersson-stiftelsen. - Mordet på Jennifer ska inte falla i glömska. Pengarna som stiftelsen får in ska användas till bidrag som går att söka. Sedan ska vi också dela ut stipendier, har hon tidigare berättat för Expressen. Både Dagmar Wallin och maken är mycket upprörda över att karatetränaren bara fick tio års fängelse. - Varför fick han inte livstids fängelse? Tog rätten hänsyn till att han är så gammal? Att hans fru är polis?  - Att han har så små barn? har Dagmar Wallin tidigare sagt i en intervju med Expressen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.