Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sorgen efter de fyra mördade studenterna i Moscow, Idaho

1000 tips till polisen i Idaho – fortfarande ingen gripen.
Madison Mogen, Kaylee Goncalves, Ethan Chapin och Xana Kernodle mördades på studentboendet.
Foto: Instagram
Nu berättar rumskamraterna och pojkvännen om sorgen. Bild från vaka vid universitetet i Boise.
Foto: DARIN OSWALD / AP/ TT

Fyra studenter mördades i sitt studentboende i Moscow, Idaho, för drygt tre veckor sedan.

Polisen har ännu inte hittat någon misstänkt för massmordet som skakat USA. 

Nu berättar studenternas rumskamrater för första gången om sina vänner.

Natten mot söndagen den 13 november överfölls fyra unga studenter i sitt studentboende i Moscow, Idaho. Kaylee Goncalves, 21, Madison Mogen, 21, Xana Kernodle, 20, och Ethan Chapin, 20, knivhöggs alla brutalt till döds. 

På en annan våning befann sig ytterligare två studenter, som förmodligen sov sig igenom det blodiga dådet och larmade polis dagen efter. Nu berättar de för första gången om sina mördade kamrater.

– Vartenda rum lystes upp när de kom in. Det går inte en dag utan att jag önskar att jag kunde få ge dem en sista kram och berätta för dem hur mycket jag älskar dem, säger en av rumskompisarna, via en pastor vid en minneshögtid, enligt ABC News

– Madison var storasystern jag alltid hade önskat mig.

De andra rumskompisen fyller i.

– Både Maddie och Kaylee var som bonusmammor för mig.De var en oskiljaktig duo, Maddie medkännande och sorgfri, Kaylee stark och driven.

 Hon beskriver också Xana Kernodle och Ethan Chapin som det perfekta paret.

– De såg på varandra med så mycket kärlek. Jag vet att någonstans är de fortfarande tillsammans och håller varandra sällskap.

Pojkvännen: Den jag älskade mest

Även Madison Mogens pojkvän har för första gången uttalat sig om morden. På 

– Ingen av dem förtjänade det här, säger han enligt New York Post.

– Hon var den första personen som jag talade med på morgonen och den sista jag talade med innan jag gick och la mig. Hon var den jag älskade mest.

Massmordet har jämförts med seriemördaren Ted Bundys mordorgie på ett studentboende i Florida där han mördade de två sovande studenterna Margaret Bowman och Lisa Levy och misshandlade Karen Chandler och Kathy Kleiner svårt.

Polisen har ännu inte gått ut med att de har någon misstänkt för morden. De har inte heller hittat mordvapnet. Det enda egentliga spår som kommunicerats är att Kaylee Goncalves ska ha talat om någon person som gjorde henne obekväm och eventuellt förföljde henne.

Sista filmen – sen hittades studenterna döda

Polisen i Idaho: ”Värsta brottsplatsen vi sett” • Sista bilden.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.