Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sorg på 13-åringen skola i Täby

Blommor har lagts av den mördade 13-åriga flickans vänner. Foto: Bertil Enevåg Ericson / Scanpix

Ute vid Skarpängsskolan i Täby vajar flaggan på halv stång. Elever och personal sörjer den 13-åriga flicka som hastigt tagits ifrån dem.

- Stämningen är sorgsen. Det finns en saknad och en chock, säger André Wallin, rektor.

Frågetecknen bland klasskamrater och vänner är många. Under dagen råder fullt fokus på krishantering. Ett elevhälsoteam, en präst från svenska kyrkan och kommunens Posomgrupp finns på plats.

- Samtidigt försöker vi ha en så pass normal skoldag som möjligt, vi tror att det är bra för eleverna, säger Andé Wallin.

Han har själv informerat alla klasser under morgonen och de elever som var närmast 13-åringen får särskild stöttning.

- Elevernas sorg ser olika ut. Många vill veta vad som hänt och känner sig ledsna och oroliga. Det är en blandad bild och vi försöker lyssna av dem individuellt. Någon är ledsen nu och någon kanske kommer bli ledsen i övermorgon, säger André Wallin.

Utanför skolan finns en minnesplats där elever får lägga blommor, dikter och tända ljus.

- Man känner en stor chock. Det är en overklighetskänsla som infinner sig. Samtidigt går vi in i en yrkesroll och lägger vi vår kraft på att stödja de elever som är här.

Tibble kyrka i Täby håller extra öppet hela veckan fram till söndag. På kommunens fritidsgårdar finns också extra personal i beredskap.

- Det primära är att möta barnen och ungdomarna på de arenor som finns, säger Kristina Eineborg, kommunikationschef vid Täby kommun.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.