Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Sopa framför din egen dörr, Reinfeldt"

"Jag välkomnar att Fredrik Reinfeldt vill börja tala om den växande högerextremismen i Europa. Men först ska han sopa framför den egna dörren till det konservativa europapartiet", säger Löfven. Foto: Jens L'Estrade

Fredrik Reinfeldt anklagar Stefan Löfven för att inte tala klart om Europas extremistpartier.

Nu svarar S-ledaren honom via Expressen.se:

- Jag har nästan hela livet arbetat i en rörelse som bekämpar rasismen.

Expressen.se berättade redan inför dagens partiledardebatt om statsministerns nya attack mot Socialdemokraterna.

- Vi är tydliga med vad öppenhet och tolerans betyder, men jag oroas av att oppositionen inte talar lika klart, sa Fredrik Reinfeldt.

Nu får han svar på tal av Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven, som själv inte deltog i dagens partiledardebatt eftersom han inte sitter i riksdagen.

- Jag har nästan hela livet arbetat i en rörelse som bekämpar rasismen. I mina tal, i intervjuer och på möten runtom i landet talar jag gång på gång om vikten av att stå upp mot främlingsfientlighet och högerextremism. Genom historien har våra medlemmar i Europa dött i kampen för alla människors lika värde. Ofta har högern bara tittat på.

Löfven: Jag demonstrerar mot rasism

Fredrik Reinfeldt. Foto: Foto: Christian Örnberg Enligt Stefan Löfven är han själv ute på gatorna och demonstrerar mot rasismen.

- Efter attacken i Kärrtorp när människor runtom i hela Sverige visade sin avsky mot rasism och fascism då stannade Reinfeldt hemma. När hans egen minister sprider fördomar om invandrare i Malmö, så har han inga kommentarer. Statsministern har heller inte några synpunkter på att hans systerparti i Norge samarbetar med främlingsfientliga FRP. Moderaterna applåderade länge Silvio Berlusconi. Och i stället för att lära av det misstaget tiger man om sina partivänners framfart i Ungern. Högerpartiet Fidesz har tagit oroande steg som försvårat yttrandefrihet och hotat pluralismen.

- Jag välkomnar att Fredrik Reinfeldt vill börja tala om den växande högerextremismen i Europa. Men först ska han sopa framför den egna dörren till det konservativa europapartiet.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!