Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sony Pictures utsatt för hackerattack

En hackergrupp påstår sig ha stulit miljontals användaruppgifter på sajten Sony Pictures. Hackarna säger sig ha kommit över såväl lösenord som hemadresser och personuppgifter och Sony undersöker nu saken, skriver AP.
Säkerhetsproblemen fortsätter för Sony. För ett tag sedan lade hackare beslag på användaruppgifterna hos 77 miljoner Playstationkunder och nu kan hackare på nytt ha slagit till mot företaget.

"Inget krypterat"

Hackargruppen LulzSec skriver i ett uttalande att de kommit över miljontals användaruppgifter från sajten Sony Pictures. Hackarna säger sig ha kommit över lösenord, mejladresser, personuppgifter och adresser till användarna.
I uttalandet står vidare: " Inte någon av de uppgifter vi tog var krypterad. Sony sparade över en miljon kunders lösenord i vanlig text. Detta är fruktansvärt: de bad om det", skriver gruppen.


Koppling till Wikileaks

Sony Pictures säger till AP att de är medvetna om påståendet och undersöker nu saken, skriver AP.
LulzSec har tidigare tagit på sig ansvaret för hackningen av tv-stationen PBS hemsida i protest mot ett program om Wikileaks. I titeln på den hackade sidan krävde gruppen att den utpekade Wikileaksläckan Bradley Manning ska släppas fri.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.