Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Soni, 16, bad chefen om sin lön – styckmördades

Soni Kumari, 16, ströps till döds av chefen. Foto: INDIAN EXPRESS
Hennes chef har nu gripits av polis. Foto: INDIAN EXPRESS

Indiska Soni Kumari, 16, levde under slavförhållanden och skulle jobba för en lön på 650 kronor i månaden. Men hennes chef gav henne aldrig några pengar.

När flickan till slut röt i från blev hon kallblodigt mördad.

Soni Kumari, 16, hade under ett års tid jobbat som hembiträde i Indiska Jharkhand. Men Kumari jobbade under en agentur, där chefen hela tiden behållit hennes utlovade lön för sig själv.

När Soni Kumari till slut beslöt sig för att säga i från och kräva ut lönen mördade chefen Manjeet Singh Karketa, 30, henne. 

– Under förhöret erkände han att han mördat offret som identifierats som Soni Kumari, styckade hennes kropp med hjälp av sina kolleger och senare kastade den i ett avlopp, säger polisen Rajender Singh Sagar till NDTV.

Soni Kumari blev bara 16 år gammal. Foto: INDIAN EXPRESS

Lurade 16-åringen

Enligt Indian Express kunde polisen koppla mordet till chefen Manjeet Singh Karketa genom ett tips från en granne, varpå de grep honom. Soni Kumaris kropp hittades i en kanal den 4 maj, dagen efter mordet. 

Det var så tidigt som för tre år sedan som företagarna lurade i väg 16-åringen från sin hemort, och tog med henne till New Delhi där de bedrev en hembiträdestjänst.

Mördaren Manjeet Singh Karketa syns sittande i mitten, omringad av polis. Foto: INDIAN EXPRESS

”Samlade lönen för att hålla henne under kontroll”

Under den sista perioden i Jharkhand hade Soni Kumari fått lön på 6 000 rupier, ungefär 650 kronor i månaden från familjen hon jobbat åt, men företaget hade lagt beslag på hennes pengar.

När hon till sist konfronterade sin chef bad han henne följa med till sitt hus för att tala igenom problemet. I stället för att ge henne pengarna, ströp Manjeet Singh Karketa flickan till döds.

– Karketa samlade Soni Kumaris lön för att hålla henne under sin kontroll, sade polisen Rajender Singh Sagar till NDTV.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!