Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Christian Sonesson stannar i Staffanstorp

Christian Sonesson var på plats i riksdagen under måndagen.
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN

Moderattoppen Christian Sonesson har bestämt sig för att stanna i Staffanstorp. 

Därmed kommer han att lämna sin plats i riksdagen. 

”Det går inte att bortse från hur Staffanstorps väljare har röstat. De har gett Moderaterna nästan 45 % i valet”, skriver han på Facebook.

Staffanstorps Christian Sonesson (M) har inte velat ge besked på om han ska arbeta i riksdagen under den närmaste mandatperioden – eller om han ska stanna i Staffanstorp som kommunstyrelsens ordförande. 

Så sent som under måndagen var han med under riksdagens upprop och talmansvalet – utan att svara om framtiden. 

Men nu ger han ett officiellt besked. 

Inom kort kommer han lämna riksdagen för att fortsätta med kommunalpolitiken. 

I ett inlägg på Facebook skriver han: 

”Jag har den största respekt för uppdraget som lagstiftare och jag är djupt hedrad att jag blivit vald till ledamot i riksdagen.

Det går dock inte att bortse från hur Staffanstorps väljare har röstat. De har gett Moderaterna nästan 45 % i valet......Jag sa i valrörelsen att jag kunde tänka mig att fortsätta, under förutsättning att väljarna vill det och visar sitt stöd.

Det stödet var överväldigande och utan tvekan. Jag kommer därför att söka mitt partis förtroende att kvarstå och fortsätta som kommunstyrelsens ordförande.”

Samtidigt uppger Christian Sonesson att han kommer lämna över riksdagsplatsen till Emma Ahlström Köster, kandidaten under på listan. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.