Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sönerna är Trumps nya favoriter – brädar Ivanka

Här tackar Donald Trump Melania och Ivanka
Eric Trump, Donald Trump Jr., Ivanka Trump och Donald Trump.
Foto: EVAN VUCCI / AP TT NYHETSBYRÅN
Ivanka Trump.
Foto: NATHAN POSNER/SHUTTERSTOCK

Ivanka Trump har länge varit sin pappas favorit – men något har förändrats i år.

Donald Trump pratar numera mycket oftare om sönerna Don Jr och Eric än dottern rapporterar Independent.

Databasen factba.se lagrar vad Donald Trump har sagt i tal, intervjuer och tweets. Tidigare år har den amerikanska presidenten nämnt dottern Ivanka oftast, men i år har Trump mest pratat om sönerna.

Donald Trump Jr nämndes 418 gånger av sin pappa under 2020, tätt följd av sin yngre bror Eric med 376 gånger. Dottern Ivanka Trump nämndes dock bara 118 gånger av sin pappa, knappt före sin lillebror Barron med 107 gånger. Dottern Tiffany, som Donald Trump har med ex-frun Marla Maples, nämndes 44 gånger.

Joe Biden blev kallad ”sömnige Joe” 716 gånger i år av Donald Trump.
Foto: CNP/ABACA / STELLA PICTURES

Trump kallade Biden ”sömnige Joe” 716 gånger i år

– Trump-syskonen representerar de två vägar som det republikanska partiet kan välja de närmaste åren, säger doktor Steven Buckley vid universitet i Bristol som studerar amerikansk politik, media och sociala medier.

Ivanka representerar enligt Buckley den mer återhållsamma, traditionella republikanen medan bröderna tillhör samma konfrontationslystna del av partiet som pappan.

– Jag tror att president Trump nämner och retweetar sina söner mer än sin dotter dels för att han ser sin politiska stil reflekterad i dem, dels för att de uttalar sig betydligt oftare på sociala medier om den sorts saker som Trump gillar att höra, säger Buckley.

Den som Trump pratade om mest under året var dock Joe Biden som presidenten kallade ”sömnige Joe” 716 gånger under året i tal, intervjuer och tweets. Trump kallade även Bernie Sanders ”galne Bernie” (192 gånger) och Hillary Clinton ”korrupta Hillary” (123) fler gånger än han nämnde dottern Ivanka (118).

Joe Bidens skarpa kritik mot Trump-administrationen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.