Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Son till kommunchef fick lön i 14 år – utan att jobba

Foto: TOMAS LEPRINCE
Dump från Falu kommuns hemsida.

En tidigare chefs son anställdes inom Falu kommun 2004. 

Efter det fick han lönen betald av falubornas skattepengar i 14 år – utan att jobba.

Detta misstänker kommunen som har polisanmält bedrägeri, rapporterar SVT Dalarna.

Det är Falu kommun som nu har polisanmält händelsen. I anmälan som SVT Dalarna tagit del av ska det misstänkta bedrägeriet ha inletts för 14 år sedan, när sonen till den tidigare chefen anställdes inom kommunen 2004. 

Exakt vad han har haft i lön är oklart, men utan att ha jobbat ska falubornas skattepengar ha gått till sonen fram till i slutet av september i år. Då avskedades både chefen och sonen, rapporterar nyhetskanalen. 

Son till kommunchef i Falun fick lön utan att jobba

Kjell Nyström, tillförordnad kommundirektör i Falu kommun, är förtegen om anmälan. Han säger till SVT Dalarna att de självklart kommer att se över sina rutiner och att de redan vidtagit ”ett antal åtgärder”.

– I det här läget vill vi inte kommentera någonting utan hänvisar till att det pågår en förundersökning för att ta reda på vad som skett och om det har skett på det vis som vi bedömer det. Men det är polisens sak nu, säger Kjell Nyström.

Den tidigare chefen misstänks för trolöshet mot huvudman, och sonen misstänks för bedrägeri samt medhjälp till trolöshet mot huvudman, enligt polisanmälan rapporterar SVT Dalarna.