Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Soliga vädret i påsk – här är prognosen bäst

Senaste nytt om coronautvecklingen i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helgerna.
Solig vårpromenad i Malmö.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Början av påsken kan bli riktigt solig.
Foto: Jessica Gow / TT / TT NYHETSBYRÅN

Påsken bjuder på något kallare väder än vad vi sett de senaste dagarna – men det finns fortfarande goda chanser till sol.

– Det blir en hel del sol och vårvärme, till en början i alla fall, säger Lasse Rydqvist, meteorolog på väderinstitutet Storm.

Efter en varm och solig inledning på veckan väntar det kallare temperaturer i helgen.

– Men det hindrar inte det soligare vädret från att visa sig. Det blir nog riktigt soligt i Götaland på torsdag. I övriga landet har vi lite mer växlande molnighet, men ändå goda solchanser i Svealand och Norrland, säger Lasse Rydqvist.

I Götaland och Svealand kommer temperaturerna under skärtorsdagen ligga mellan 7-13 plusgrader. Även Norrlandskusten får 6-7 plusgrader, medan det är minus i resten.

Påskvädret: Solig inledning

Även långfredagen kommer bjuda på sol och liknande temperaturer i södra Sverige, medan det väntas ganska många snöbyar i fjällvärlden.

Fram mot påskafton minskar dock solchanserna.

– Det ser ändå fortfarande rätt schyst ut i östra Sverige. Det blir till en början en hel del sol även i västra Sverige, men där får man nog räkna med ökad molnighet redan fram på dagen, säger Lasse Rydqvist.

På påskdagen drar det in ett nederbördsområde som ger regn i Götaland och Svealand och en blandning av snö och snöblandat regn i Norrland.

Nästa väcka bjuder på sämre väder

Prognosen för början av nästa vecka är inte helt säker, men vädret ser ändå ut att fortsätta bli sämre.

– Det kan bli rätt blåsigt med nordlig vind, så vi får en ny skjuts med kallare luft på måndag. Det skulle kunna ta sig in snöbyar ner över Svealand och Götaland. Lite så där aprilväder, säger Lasse Rydqvist.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.