Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Soldaterna gifter sig – mitt under kriget

Ett annat nygift par är Maria och David, de gifte sig i lördags – på måndag återvänder Maria till hemland Ukraina. Hennes föräldrar bor i hamnstaden Odessa.
Lesia Ivashchenko och Valerii Fylymonov, båda soldater i det ukrainska frivilligförsvaret, utbytte löften vid en checkpoint i utkanten av Kiev.
Foto: MYKOLA TYMCHENKO / REUTERS X80002
Omgiven om medsoldater och iklädda kamouflagekläder, gifte sig de ukrainska soldaterna.
Foto: EFREM LUKATSKY / AP TT NYHETSBYRÅN
Brudbukett, brudslöja och musik under bröllopet vid en checkpoint i Kiev.
Foto: EFREM LUKATSKY / AP TT NYHETSBYRÅN
Brudparet hade varit borgerligt
Foto: EFREM LUKATSKY / AP TT NYHETSBYRÅN

Mitt under pågående krig och en ökad oro för nya attacker i Kiev, gifte sig två soldater från de ukrainska försvarsstyrkorna.

Lesia Ivashchenko och Valerii Fylymonov utbytte löften vid en checkpoint i utkanten av huvudstaden – omgiven av sina medsoldater och utrustade med hjälmar och kamouflageklädsel.


ViIl du få allt det senaste om konflikten mellan Ryssland och Ukraina? Ladda ner Expressens app för Iphone eller Android, och aktivera pushnotiser i utrikeskategorin.

De två soldaterna, som båda tjänstgör i Ukrainas frivilliga försvar, bestämde sig för att lova varandra evig kärlek vid en checkpoint i utkanten av Kiev under söndagen. Detta samtidigt som Rysslands militära angrepp mot Kiev väntas trappas upp.

Lesia Ivashchanko bar en bukett med rosor och under hjälmen en brudslöja. Runt brudparet hade soldater samlats för att bevittna det speciella bröllopet – vissa utrustade med skottsäker väst. 

Fick borgmästarens välsignelse

Borgmästaren i Kiev, Vitali Klitschko, var med under ceremonin. 

”De har levt i ett borgerligt äktenskap under lång tid, och nu har de bestämt sig för att gifta sig. Ceremonin ägde rum nära en av de checkpoints som satts upp vid infarterna till Kiev”, skriver borgästaren på Twitter.

Borgmästaren noterade också att 457 barn hade fötts under de dagar som gått sedan Rysslands fullskaliga invasion av Ukraina påbörjades. Ett bevis på att livet pågår, menade Vitali Klitschko. 

”Livet går vidare, och vi ska skydda livet i Kiev, dess invånare och vår stat!”, skriver han på Twitter.

https://twitter.com/Vitaliy_Klychko/status/1500436067891269633?s=20&t=ZkcAP8QxRpBAc2yB9105RQ

Civila kastar sig på marken när granater exploderar över dem

Putin bombar barn, Putin bombar äldre, Putin bombar kvinnor”

Helvetet i Tjernihiv – skriken från gatorna

Fruktansvärda scener utspelar sig i Tjernihiv. Minst 47 personer har dött i attacken i bostadskvarteret, enligt ukrainska myndigheter. VARNING FÖR STARKA BILDER.

Ettåriga Kirill miste livet i krigshärjade Mariupol

Ettåriga Kirill miste livet i krigshärjade Mariupol. VARNING FÖR STARKA BILDER.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.