Soldater körde in i demonstranter – fem döda

Följ senaste nytt i Expressen TV.
Foto: STR / AFP TT NYHETSBYRÅN

Flera personer har dött och skadats allvarligt under en demonstration i Myanmar.

Enligt uppgifter har en folkmassa rammats av en bil under protester mot statskuppen som genomfördes i februari.

Fem personer har avlidit efter att säkerhetsstyrkor kört rakt in i en folkmassa i Myanmars största stad Rangoon, rapporterar TT enligt SVT.

Personerna på platsen ska ha protesterat mot militären och den statskupp som genomfördes i februari i år. Detta samtidigt som landets folkvalde ledare Aung San Suu Kyi greps.

 Protesterna hölls under söndagsförmiddagen och kort efter att den inletts rammades alltså demonstranterna bakifrån. Då ska soldater ha kört rakt in i folkmassan med en stulen bil.

Totalt har fem personer dött, 15 gripits och flera personer skadats allvarligt, enligt vittnen till den lokala nyhetssajten Myanmar Now.

– Jag träffades och föll framför en lastbil. En soldat slog mig med sitt gevär men jag försvarade mig och knuffade tillbaka honom. Han började omedelbart skjuta mot mig, när jag sprang i sicksack, säger en demonstrant till Reuters.

Redan under söndagseftermiddagen lokal tid hölls ytterligare en demonstration.

Mer utrikes:
Här flyr de i panik efter vulkanutbrott

Minst tretton personer döda efter vulkanutbrottet på Java.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.