Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Soldater i Visby efter rysk upptrappning

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Bild från en militärövning i Göteborg 2020.
Foto: Adam Ihse / TT / TT NYHETSBYRÅN
Arkivbild.
Foto: ANDERS WIKLUND / TT / TT NYHETSBYRÅN

Rysslands mobilisering vid Ukrainas gräns och det uppskruvade tonläget mellan Ryssland och Nato har fått svenska försvaret att öka sin synliga verksamhet, bland annat på Gotland, uppger P4 Gotland. Försvaret kallar det en beredskapsanpassning.

– Om man följt nyheterna den senaste tiden så vet man att just nu är det ganska mycket mer spänt i vårt närområde, och då anpassar vi vår verksamhet efter det, säger Tomas Ängshammar, kommunikationschef vid Gotlands regemente.

Han vill inte närmare gå in på hur försvaret agerar som helhet, men att Gotlandsborna kommer att märka en skillnad, med soldater på gatorna bland annat i Visby.

– Det är fortfarande låg risk för angrepp mot Sverige, men om det blir en konflikt i Ukraina där så kommer det så klart att påverka oss. Vi måste vara beredda att visa omvärlden att vi är på tårna, säger Ängshammar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.