Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Soldat halshuggen på gata i London

Mördaren börjar prata med vittnen efter att han och ytterligare en man mördat en soldat på en gata i London.

"Jag ber om ursäkt att kvinnor behöver bevittna det här i dag. Men i vårt land behöver kvinnor se det samma" säger en av männen som sägs ligga bakom det brutala mordet i London i dag.

En man, som uppges vara militär, dödades och vittnen såg hur männen "hackat mannen i bitar, som en bit kött", uppger LBC radio.

De misstänkta gärningsmännen sköts av polis efter dådet.

Strax efter dådet i Woolwich, sydöstra London, ska de två gärningsmännen bett förbipasserande att ta foton av dem, uppger Sky News.

ITV News visar nu en man med blodiga händer som håller i en kökskniv och en större köttkniv samtidigt som han gör flera politiska ställningstaganden framför en förbipasserandes kamera.

Offret militär

"Jag ber om ursäkt att kvinnor behöver bevittna det här i dag. Men i vårt land behöver kvinnor se det samma. Ni människor kommer aldrig att vara säkra. Avskaffa regeringen, de bryr sig inte om er" säger han.

Enligt brittiska medier fortsätter han sedan att säga:

"vi svär på allsmäktiga Allah att vi aldrig kommer att sluta slåss", "den enda anledningen till att vi har gjort det här är att muslimer dödas av brittiska soldater varje dag. Öga för öga, tand för tand" och "tror du att politiker kommer att dö? Nej, det kommer att bli en vanlig person, som du och dina barn"

Sedan går han över gatan där en mördad man ligger på sidan. Där pratar han med den andra mannen som tros vara inblandad. Enligt The Sun bär offret en T-shirt med texten "Help for Heroes", vilket representerar en organisation som stöder krigsveteraner.

Den mördade mannen uppges vara militär och ska ha anfallits och dödats av de två gärningsmännen med en machete. Ett vittne beskriver att männen ska ha viftat med pistoler och knivar, uppger BBC.

Enligt LBC radio har vittnen sett hur männen "hackat mannen i bitar, som en bit kött".

Uppgifterna är ännu inte bekräftade av polisen.

– De drog honom från trottoaren och dumpade hans kropp mitt på gatan, säger ett vittne till engelska LBC Radio.

Ropade "Gud är stor"

Enligt The Sun ska det ha tagit minst 20 minuter innan polisen var på plats. Männen ska under tiden ha stått kvar på platsen framför rädda ögonvittnen.

Efteråt ska gärningsmännen ha skjutits av polisen, efter att de sprang mot dem.

Myndigheterna har bekräftat att två människor har förts till sjukhus och engelska medier skriver att händelsen behandlas som "ett möjligt terroristattentat". Enligt Sky News källor ses händelsen som en "politiskt motiverad islamistisk terroristattack".

Brittiska medier uppger att vittnen hört männen ropa "Allahu akbar" (Gud är stor) efter att de attackerat mannen.

Just nu är platsen avspärrad och polisens tekniker är på plats.

Se filmen från ITV här.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.