Mördaren börjar prata med vittnen efter att han och ytterligare en man mördat en soldat på en gata i London.
Mördaren börjar prata med vittnen efter att han och ytterligare en man mördat en soldat på en gata i London.

Soldat halshuggen på gata i London

Publicerad

"Jag ber om ursäkt att kvinnor behöver bevittna det här i dag. Men i vårt land behöver kvinnor se det samma" säger en av männen som sägs ligga bakom det brutala mordet i London i dag.

En man, som uppges vara militär, dödades och vittnen såg hur männen "hackat mannen i bitar, som en bit kött", uppger LBC radio.

De misstänkta gärningsmännen sköts av polis efter dådet.

Strax efter dådet i Woolwich, sydöstra London, ska de två gärningsmännen bett förbipasserande att ta foton av dem, uppger Sky News.

ITV News visar nu en man med blodiga händer som håller i en kökskniv och en större köttkniv samtidigt som han gör flera politiska ställningstaganden framför en förbipasserandes kamera.

Offret militär

"Jag ber om ursäkt att kvinnor behöver bevittna det här i dag. Men i vårt land behöver kvinnor se det samma. Ni människor kommer aldrig att vara säkra. Avskaffa regeringen, de bryr sig inte om er" säger han.

Enligt brittiska medier fortsätter han sedan att säga:

"vi svär på allsmäktiga Allah att vi aldrig kommer att sluta slåss", "den enda anledningen till att vi har gjort det här är att muslimer dödas av brittiska soldater varje dag. Öga för öga, tand för tand" och "tror du att politiker kommer att dö? Nej, det kommer att bli en vanlig person, som du och dina barn"

Sedan går han över gatan där en mördad man ligger på sidan. Där pratar han med den andra mannen som tros vara inblandad. Enligt The Sun bär offret en T-shirt med texten "Help for Heroes", vilket representerar en organisation som stöder krigsveteraner.

Den mördade mannen uppges vara militär och ska ha anfallits och dödats av de två gärningsmännen med en machete. Ett vittne beskriver att männen ska ha viftat med pistoler och knivar, uppger BBC.

Enligt LBC radio har vittnen sett hur männen "hackat mannen i bitar, som en bit kött".

Uppgifterna är ännu inte bekräftade av polisen.

– De drog honom från trottoaren och dumpade hans kropp mitt på gatan, säger ett vittne till engelska LBC Radio.

Ropade "Gud är stor"

Enligt The Sun ska det ha tagit minst 20 minuter innan polisen var på plats. Männen ska under tiden ha stått kvar på platsen framför rädda ögonvittnen.

Efteråt ska gärningsmännen ha skjutits av polisen, efter att de sprang mot dem.

Myndigheterna har bekräftat att två människor har förts till sjukhus och engelska medier skriver att händelsen behandlas som "ett möjligt terroristattentat". Enligt Sky News källor ses händelsen som en "politiskt motiverad islamistisk terroristattack".

Brittiska medier uppger att vittnen hört männen ropa "Allahu akbar" (Gud är stor) efter att de attackerat mannen.

Just nu är platsen avspärrad och polisens tekniker är på plats.

Se filmen från ITV här.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag