Patricia Krentcil. Foto: Butterworth / Splash News
Patricia Krentcil. Foto: Butterworth / Splash News

Solariemamman portas från solarier

Publicerad

Solariemammans beteende har chockat en hel värld.

Hon blev föremål för ett polisingripande när hon utsatte sin femåriga dotter för lysrören.

Nu har Patricia Krentcil portats från flera lokala solarier, rapporterar TMZ.

Planet Sun Tanning Salon, som driver åtta olika solarier i närheten av Patricia Krentcils hem i New Jersey, har portat henne från samtliga lokaler. De anställda har försetts med bilder på den så kallade solariemamman, så att de kan stoppa henne i entrén.

Flera andra solariekedjor i området har fattat liknande beslut, skriver nöjessajten TMZ.

Samtidigt ska City Tropics Tanning, solariestudion där Patricia Krentcil förmådde sin femåriga dotter att lägga sig under lysrören, bli föremål för en inspektion av hälsovårdsmyndigheterna i New Jersey.

Fallet har väckt stor uppmärksamhet i internationella medier. Det hela började med att dottern, Anna, klagade för skolsjuksköterskan att hon hade ont i huden efter att hon "solat med mamma".

Det ledde till ett polisingripande. Patricia Krentcil ska nu upp i rätten den 4 juni, hon åtalas för att ha utsatt sin dotter för fara.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag