Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Använde populär sololja – sen kunde hon inte öppna ögonen

Så blir vädret de kommande dagarna.

Bethany Mason, 21, skulle ut och njuta av det soliga vädret under semesterresan. 

Hon smörjde in sig med morotsolja, en populär metod för att bli brun, och gick ut i den stekande solen. 

Dagen efter hade hennes ansikte svullnat så mycket att hon knappt kunde se, skriver Metro

Bethany Mason och pojkvännen Callum hade åkt för att ha en solsemester i Turkiet. Men för Bethany blev det bara en soldag. Foto: BETHANY MASON / SWNS /TT
Morgonen efter pooldagen var ansiktet igensvullet. Foto: BETHANY MASON / SWNS /TT
Hon hade drabbats av en solförgiftning som fått ansiktet att svullna upp. Foto: BETHANY MASON / SWNS /TT
Bethany fick spendera resten av semestern i skuggan. Foto: BETHANY MASON / SWNS /TT

21-åriga Bethany Mason från Storbritannien var på semesterresa i Marmaris i Turkiet för ett år sedan. Med sig hade hon en morotsolja, utan att förstå att den inte innehöll solskydd. 

– En vän till mig hade precis kommit hem från sin resa och var så solbrun – så när jag frågade henne vad hon använt och hon sa morotsolja så köpte jag också det inför semestern, säger Bethany till Metro. 

Hon köpte en egen sololja med betakaroten, Malibu Fast Tanning Oil, och smörjde in sig med inför att det var dags för en pooldag under den turkiska solen, i hopp om vad hon själv beskriver som ”en hälsosam färg”. 

Morgonen efter pooldagen var ansiktet igensvullet. Foto: BETHANY MASON / SWNS /TT

Vaknade med igensvullet ansikte

Efter soldagen mådde hon lite konstigt, säger hon, men gick ut för att äta med sin pojkvän ändå. När hon vaknade därpå fick hon en chock när hon såg sig själv i spegeln. Hennes ansikte hade svullnat så mycket att hon inte längre kände igen sig själv. 

– Jag såg ut som Quasimodo. Eller den obehagliga från filmen Wrong Turn. Det såg inte ut att vara på riktigt. Mina ögon hade svullnat igen. Jag såg inte ut som en människa, säger hon till Metro.

Bethany uppsökte läkare som kom fram till att hon drabbats av solförgiftning och gav henne både sprutor och tabletter för att få ner svullnaden. Solförgiftning är en form av extrem solbränna som påverkar kroppen och som kan hända när man utsätts för stark sol under en längre tid utan solskydd. 

Hon hade drabbats av en solförgiftning som fått ansiktet att svullna upp. Foto: BETHANY MASON / SWNS /TT

Fick sitta i skuggan

Det tog tre dagar innan svullnaden avtog. Resten av veckan tvingades Bethany spendera i skuggan. 

– Jag fick sitta under ett parasoll eller inne för att behandlingen skulle fungera. Stackars Callum (pojkvännen reds. anm.) vi hade vara varit tillsammans i två månader. Han var chockad. Som tur är varade det bara i några dagar, säger hon. 

Malibu: ”Första klagomålet”

En talesperson för Malibu, företaget bakom oljan säger till Metro.uk att det finns många anledningar till 21-åringens hudreaktion och att de rekommenderar läkarvård. 

– Det är möjligt att hon är allergisk mot någonting hon har använt i ansiktet, alla ingredienser vi använder i våra produkter är vanligt förekommande ingredienser och vi tror att det skulle vara i hennes intresse att ta reda på vad det kan vara hon är allergisk mot.

Produkten har inget solskydd, spf, i sig och på flaskan står det att den rekommenderas för personer med ”mörk hudton”, markerar företaget vidare. 

– Det här är det första klagomålet vi nåtts av gällande denna specifika produkt, säger talespersonen för Malibu. 

Bethany fick spendera resten av semestern i skuggan. Foto: BETHANY MASON / SWNS /TT

Följ Expressen på Instagram!

https://www.instagram.com/p/BxPqvsdpUbi/