Sökte jobb - erbjöds en tjänst på bordell

Publicerad

En 19-årig kvinna gick till arbetsförmedlingen för att söka jobb.

Hon erbjuds att bli värdinna på en bordell.

Arbetsförmedlingen i tyska Augsburg har tvingats be om ursäkt efter det något annorlunda jobberbjudandet, som skickades hem till den 19-åriga kvinnan.

Hon hade gått dit för att söka jobb – och trodde inte det var sant när hon fick ett brev med ett jobbförslag.

Anställningen var som värdinna på en bordell.

– Jag sökte ett hyfsat hushållsjobb, inte ett jobb i en bordellbar, säger hon till tidningen Augsburger Allgemeine.

"Helt chockad"

Hon säger också att hennes mamma fick läsa brevet som skickats från arbetsförmedlingen, uppger BBC.

– Jag var helt chockad när jag läste brevet. Min mamma började till och med skrika när hon läste, säger hon.

Chefen för förmedlingen, Roland Fuerst, medger att de borde ha frågat kvinnan innan de skickade brevet och underströk samtidigt att det föreslagna jobbet inte gällde prostitution.

Tomas Kvarnkullen
Tomas Kvarnkullen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag