Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man försvann från båt – sökinsats i Mälaren

Det finns andra nummer än 112 att ringa.
Händelsen inträffade i Mälaren utanför Västerås.Foto: Google maps

En sökinsats pågår i Mälaren utanför Västerås efter att en man misstänks ha fallit ur sin båt under färd, enligt polisen.

Nu ska dykare leta efter den försvunne mannen.

– Det finns positioner angivna av sökhund, säger Mikael Hedström vid polisen.

Det var vid 19.30-tiden på måndagskvällen som en man misstänks ha fallit ur sin båt under färd. Nu pågår en sökinsats.

Enligt polisen och Sjö- och flygräddningen fick man larm om en drivande båt på Mälaren, strax söder om Västerås. När båten kontrollerades hittades fiskeutrustning och saker som tillhör båtens ägare: en man i 60-årsåldern som nu är försvunnen.

Polis och räddningstjänst söker i Mälaren

– Därifrån har vi inlett en sökinsats tillsammans med räddningstjänst, säger Mikael Hedström, presstalesperson vid polisen i region mitt.

sin hemsida skriver polisen:

”Räddningstjänsten har sökt i ett område i Mälaren efter den sakande mannen och polis har sökt mannen i hans bostad utan att ha anträffat honom”.

– Han kan ha tagit sig i land någonstans men vi har tittat på öarna i närheten och inte hittat någon, säger Mikael Hedström.

Anghöriga har underrättats

Anhöriga är underrättade om att polis och räddningstjänst söker efter mannen. Man hanterar det som ett olycksfall och tror att mannen kan ha trillat i.

Även dykare har kopplats in i sökandet.

– Det finns positioner angivna av sökhund så vi fortsätter därifrån men hur eller när sökandet fortsätter får räddningstjänsten kommentera, säger Hedström.

Räddsam Mälardalen säger att de bistår polis med dykare, men kan inte kommentera insatsen närmare. Även Sjö- och flygräddningen har deltagit i sökandet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.