Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sökandet efter MH370 kan avbrytas

Australiens infrastruktur- och transportminister Darren Chester, Malaysias transportminister  Liow Tiong Lai och Kinas transportminister Yang Chuantang under dagens presskonferens då sökandet efter MH370 diskuterades i Putrajaya utanför Kuala Lumpur i Malaysia.Foto: Fazry Ismail/EPA TT NYHETSBYRÅN
Spekulationerna om vad som hänt med MH370-planet som försvann spårlöst i mars 2014 i Malaysia har varit många.Foto: Joshua Paul/REX

Spekulationerna om vad som hänt med MH370-planet som försvann spårlöst i mars 2014 i Malaysia har varit många.

Enligt ett officiellt uttalande kommer sökandet efter planet att avbrytas om det inte hittas under den pågående sökinsatsen, rapporterar bland annat BBC.

Försvinnandet av det malaysiska planet för mer än två år sedan diskuterades under fredagen i Malaysias huvudstad Kuala Lumpur under ett möte där ministrar från Kina, Australien och Malaysia medverkade.

Enligt ett officiellt uttalande kommer sökandet efter planet att avbrytas i sommar, om det inte hittas under den sökinsats som just nu pågår eller om inte nya bevis kommer fram, skriver Channel News Asia.

Letat i två år utan resultat

Sökandet har pågått i indiska oceanen väster om Australien sedan planet försvann för två år sedan, utan resultat. Trots att Australien, Malaysia och Kina varit inkopplade på att leta efter planet och 120 000 kvadratkilometer havsyta har sökts av, har man inte kommit närmare en lösning om var planet försvann.

LÄS OCKSÅ: Fler vrakdelar kan kopplas till försvunna MH370

Flera vrakdelar som tros tillhöra det försvunna planet har dock hittats, på stränder i Mauritius och Sydafrika. I maj i år bekräftade myndigheter att vrakdelarna sannolikt kommer från det försvunna Boening-planet från Malaysia Airlines.

LÄS OCKSÅ: 7 teorier - det kan ha hänt med MH370

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.