Sökandet efter Madeleine avslutas – efter elva år

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Nu kan sökandet efter Madeleine McCann snart vara över.
Foto: AP / AP EVERTON FC
Föräldrarna vägrar ge upp hoppet om att hitta dottern.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Madeleine McCann var tre år när hon försvann i Portugal.

Nu kan utredningen lida mot sitt slut – efter elva års sökande.

– Kate och Gerry känner tacksamhet till polisen för allt de har gjort, säger en källa som står nära familjen till Daily Mail.

Nu är föräldrarna Kate och Gerry McCann rädda att det polisiära sökandet efter deras dotter Madeleine närmar sig sitt slut.

Utredningen kan läggas ner inom tre veckor, skriver Mirror och flera internationella medier.

Storbritanniens inrikesminister Sajid Javid har inte mottagit någon ny förfrågan om finansiering från polisens håll. De nuvarande ekonomiska förutsättningarna för att fortsätta sökandet efter flickan väntas vara obefintliga i slutet av månaden.

”En skrämmande situation”

Poliserna som fortfarande letar efter Madeleine McCann har inte offentliggjort några betydande ledtrådar i samband med de senaste resorna till Portugal – där Madeleine försvann i maj 2007.

Madeleine var bara tre år när hon försvann.
Foto: AP / AP PA

Således kan sökandet efter dottern, som går under kodnamnet "Operation Grange", avbrytas tills vidare i brist på ny information.

– De har hamnat i den här situationen förut. De har helt enkelt ingen aning om sökandet får ett plötsligt slut eller om det kommer att fortsätta. Det är en skrämmande situation som de står inför ännu en gång, säger en källa som står nära familjen till Daily Mail.

Kate and Gerry McCann vägrar ge upp hoppet om att de ska hitta sin dotter.
Foto: JOE GIDDENS / AP TT NYHETSBYRÅN

– Kate och Gerry känner tacksamhet till polisen för allt de har gjort under åren och hoppas så klart att utredningen kring deras dotters bortförande kommer att fortsätta om en förfrågan om större resurser krävs och godkänns.

Över 128 miljoner har spenderats

I mars i år tilldelades utredningen över 1,7 miljoner kronor. Totalt, sedan sökandet började för elva år sedan, ska mer än 128 miljoner kronor ha spenderats i utredningen.

I maj firade föräldrarna Madeleines 15-årsdag. 

”Grattis på din 15:e födelsedag Madeleine!” skrev Kate och Gerry på den officiella ”Find Maddie Campaign”-sidan på Facebook.

”Vi älskar dig och vi väntar på dig. Vi kommer aldrig att ge upp.”

Ungefär så här skulle Madeleine se ut i dag, enligt brittisk polis.
Foto: TERI BLYTHE / AP PA/METROPOLITAN POLICE

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.