Prinsessan Sofia var under onsdagen i Rikssalen med kungen och Silvia på festivalen Unga musik på slottet. Foto: Pelle T Nilsson/AOP-IBLPrinsessan Sofia var under onsdagen i Rikssalen med kungen och Silvia på festivalen Unga musik på slottet. Foto: Pelle T Nilsson/AOP-IBL

Prinsessan Sofia var under onsdagen i Rikssalen med kungen och Silvia på festivalen Unga musik på slottet.

 Foto: Pelle T Nilsson/AOP-IBL
Sofias gravidmage hade blivit rejält mycket större. Foto: Pelle T Nilsson/AOP-IBLSofias gravidmage hade blivit rejält mycket större. Foto: Pelle T Nilsson/AOP-IBL

Sofias gravidmage hade blivit rejält mycket större.

 Foto: Pelle T Nilsson/AOP-IBL

Sofia visade upp sin växande gravidmage

Publicerad

Titta, vems gravidmage har vuxit?

Prinsessan Sofias!

Här på slottet visade hon upp sig i dag med svärfar kungen och svärmor Silvia och det var första gången på snart en månad. I början av april ska hon bli mamma för första gången.

Det är nästan exakt en månad sedan som prinsessan Sofia visade sig vid ett officiellt tillfälle.

Dagarna före julhelgen i december var hon med prins Carl Philip på en välgörenhetskonsert och dagen före på en stängd konsert i Drottningholms slottskyrka på drottningens födelsedag. Privat shoppade hon även babysaker i babybutiken Baby V i Varalöv vid nyårshelgen.

Så när Sofia nu på eftermiddagen visade upp sig för första gången på flera veckor är det stor förändring som har skett:

Sofias gravidmage har blivit rejält mycket större!

Prinsessan Sofia visade stolt upp sin mage

Från att tidigare haft en tydlig gravidmage visade Sofia nu inne i Rikssalen stolt upp sin gravidmage. Om inte hovet och kungafamiljen hade avslöjat att det är i början av april som Sofia ska bli mamma igen skulle man kunna tro att en kunglig nedkomst var väldigt nära förestående.

Sofia var i Rikssalen med svärfar kungen och svärmor Silvia på Unga musik på slottet - en festival som startade 2009 på initiativ av kungen och sedan dess arrangeras den varje år under en vecka i januari.

Victoria beräknas bli mamma i mars

Sofia hade på sig en svartspräcklig klänning i ett mjukare material och hon bar en stor bukett med blommor i famnen när hon kom in i Rikssalen. Gäster var ett antal skolklasser från hela Stockholm och intresset för prinsessan var stort. Alla ville fotografera prinsessan med sina mobilkameror och Sofia fnittrade när hon såg intresset och vinkade till alla barn i bänkarna inne i Rikssalen, samma ställe där kronprinsessan en gång höll sitt numera berömda tal på sin myndighetsdag 1995.

Efter fotografering satte sig Sofia ner med svärmor och svärfar och njöt av musiken. Redan i morgon torsdag väntar nästa officiella uppdrag för Sofia. Hon ska vara med vid Sophiahemmets examenshögtid i Stockholms stadshus.

Precis som gravida svägerskan kronprinsessan Victoria har Sofia en rad officiella uppdrag fram till att det är beräknat att hon ska bli mamma för första gången. Victoria är beräknad att bli mamma i början av mars, en månad före svägerskan Sofia.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag