Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sofia tänker inte bli heltidsprinsessa

UTSTÄLLNING. Project Playground-grundarna Sofia Hellqvist (tvåa från vänster) och Frida Vesterberg (till höger) presenterade i går tillsammans med Renée Nyberg en utställning med konstnären Shai Dahan på Hotell Skeppsholmen i Stockholm. Foto: Suvad Mrkonjic

Hon blir inte prinsessa på heltid.

Sofia Hellqvist fortsätter att jobba med sitt hjärteprojekt, Project Playground, även som gift.

- Självklart kommer jag att fortsätta arbeta, jag har lagt ner många år och mycket arbete i det här, säger Sofia Hellqvist.

TVINGADES GE UPP KARRIÄREN

PRINS DANIEL När Daniel gifte sig 2010 med kronprinsessan Victoria, tvingades han att avveckla all sin affärsverksamhet som han framgångsrikt hade byggt upp under flera års tid. Det är enligt de kungliga reglerna inte förenligt att kombinera en prinstitel med en civil karriär.

CHRIS O'NEILL Chris O´Neill behövde inte ge upp sin karriär när han gifte sig med prinsessan Madeleine, sommaren 2013. Enligt tidigare uppgifter hade han möjligheten att också få en prinstitel men valde att inte acceptera den för att kunna fortsätta med sina företag i USA.

Nästa sommar kan Sofia Hellqvist bli prinsessa när hon gifter sig med prins Carl Philip. Men till skillnad från prins Daniel kommer hon med största sannolikhet inte att ge upp sin karriär.

Det var programledare Reneé Nyberg som var konferencier när Sofia Hellqvist i går informerade om Project Playgrounds arbete, och berättade om deras samarbete med gatukonstnären Shai Dahan.

Hjälper 400 barn

Tillsammans med Frida Vesterberg startade Sofia Hellqvist för flera år sedan välgörenhetsprojektet som syftar till att ge barn i kåkstäderna i Sydafrika en meningsfull fritid, för en tryggare och säkrare framtid.

I dagsläget hjälper man i snitt 400 barn och har cirka 35 anställda. Sofia spenderar mycket tid i Sydafrika och längtar efter "sina barn" när hon är hemma i Sverige.

- Ja, självklart. Hela Project Playground är som en del av familjen och jag spenderar många månader per år där nere, säger Sofia Hellqvist.

Vill öppna ett till center

I samarbete med den amerikanske gatukonstnären Shai Dahan berättade Hellqvist i går om utställningen Recollection, som hänger på hotell Skeppsholmen - och vars intäkter oavkortat går tillbaka till projektet.

- The sky is the limit! sa Sofia som också berättade att man efter årsskiftet räknar med att öppna ett tredje center i Sydafrika.

"Lagt ner många år"

Efter bröllopet kommer Sofia Hellqvist att fortsätta sitt arbete.

- Självklart kommer jag att fortsätta arbeta, jag har lagt ner många år och mycket arbete i det här, säger hon.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!