Prins Carl Philip tävlade i racer-tävlingen STCC – fästmön Sofia Hellqvist var där och gav stöd. Foto: Suvad MrkonjicPrins Carl Philip tävlade i racer-tävlingen STCC – fästmön Sofia Hellqvist var där och gav stöd. Foto: Suvad Mrkonjic
Prins Carl Philip tävlade i racer-tävlingen STCC – fästmön Sofia Hellqvist var där och gav stöd. Foto: Suvad Mrkonjic
Tävlingen gick inte prinsens väg och Sofa gav en tröstande kram. Foto: Suvad MrkonjicTävlingen gick inte prinsens väg och Sofa gav en tröstande kram. Foto: Suvad Mrkonjic
Tävlingen gick inte prinsens väg och Sofa gav en tröstande kram. Foto: Suvad Mrkonjic
– Loppen den här säsongen har inte riktigt gått som prins Carl Philip hade hoppats, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet Foto: Suvad Mrkonjic– Loppen den här säsongen har inte riktigt gått som prins Carl Philip hade hoppats, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet Foto: Suvad Mrkonjic
– Loppen den här säsongen har inte riktigt gått som prins Carl Philip hade hoppats, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet Foto: Suvad Mrkonjic
Även kungen var på plats och hälsade hjärtligt på prinsens fästmö. Sofias storasyster Lina, 32, var också där. Foto: Suvad MrkonjicÄven kungen var på plats och hälsade hjärtligt på prinsens fästmö. Sofias storasyster Lina, 32, var också där. Foto: Suvad Mrkonjic
Även kungen var på plats och hälsade hjärtligt på prinsens fästmö. Sofias storasyster Lina, 32, var också där. Foto: Suvad Mrkonjic
Kungen delade också ut pris. Foto: Suvad MrkonjicKungen delade också ut pris. Foto: Suvad Mrkonjic
Kungen delade också ut pris. Foto: Suvad Mrkonjic
Kram min prins. Foto: Suvad MrkonjicKram min prins. Foto: Suvad Mrkonjic
Kram min prins. Foto: Suvad Mrkonjic

Sofia stöttade sin prins med en kram

Publicerad

Kram min prins!

Motortävlingen STCC gick inte riktigt som prins Carl Philip ville. Men då fanns hans fästmö Sofia Hellqvist med och tröstade honom.

- Loppen den här säsongen har inte riktigt gått som prins Carl Philip hade hoppats, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.

När prins Carl Philip körde träningslopp inför STCC-tävlingen i fredags var han med om en mindre olycka och körde av banan. Bilen snurrade runt i gruset, men prinsen klarade sig utan skador.

I går var det dags för STCC:s säsongsavslutning på Mantorp Park. I första heatet åkte han av banan igen. Den här gången fick han stopp på bilen ut i gruset, men kunde inte fullfölja heatet.

Nästa heat kom han bland de sista deltagarna, på 13:e plats. Det gick inte riktigt som prinsen hade hoppats på.

- Det är en sport med hög konkurrens, mycket kan hända under loppen och den här säsongen har prinsen haft en del otur, säger Margareta Thorgren.

Väntade på kärleken

Tur var då att hans Sofia Hellqvist stod redo med öppna armar. I depån väntade hon på sin kärlek. När han kom fram, med en något besviken min, omfamnade hon honom med kramar.

Länge stod de sedan nära varandra.

Men det var inte bara Sofia som var där och stöttade prinsen. Nästan hela hennes familj var på plats. Sofias mamma Marie Hellqvist, 57, och Sofias storasyster Lina, 32, stod och såg på med spänning medan Carl Philip körde. Dessutom var Sofias pappa där, Erik Hellqvist.

Kungen delade ut pris

Och inte nog med det. Kungen var också på plats i Mantorp. Han delade ut pris till vinnaren och stöttade sin son.

När kungen träffade Sofia och hennes familj lyfte han först på hatten. Sedan omfamnade han Sofia i en härlig kram. Sofias syster Lina och Marie hälsade han på med ett handslag.

- Drottningen var inte närvarande vid tävlingarna, men följer självklart med stort intresse hur det går för prinsen, säger Margareta Thorgren.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag