Bästa väninnan Olivia Rehn bar den fantastiska klänningen när hon tillsammans med Fredrik Olofsson gästade prinsparets bröllop 2015. Foto: Anna-Karin NilssonBästa väninnan Olivia Rehn bar den fantastiska klänningen när hon tillsammans med Fredrik Olofsson gästade prinsparets bröllop 2015. Foto: Anna-Karin Nilsson
Bästa väninnan Olivia Rehn bar den fantastiska klänningen när hon tillsammans med Fredrik Olofsson gästade prinsparets bröllop 2015. Foto: Anna-Karin Nilsson
Sofia var kvällen till ära klädd i en klänning i guld och paljetter. En klänning som väninnan bar på hennes bröllop. Foto: Fredrik Sandberg/TtSofia var kvällen till ära klädd i en klänning i guld och paljetter. En klänning som väninnan bar på hennes bröllop. Foto: Fredrik Sandberg/Tt
Sofia var kvällen till ära klädd i en klänning i guld och paljetter. En klänning som väninnan bar på hennes bröllop.  Foto: Fredrik Sandberg/Tt

Sofia överglänste alla i klänning av guld

Publicerad

Sofia räknar ner inför nedkomsten i april.

Och gör mer än återanvändning av sina klänningar. Hon lånar av väninnorna.

I kväll glänste hon på svärfar kungens middag på Stockholms slott i en paljettklänning utav guld som hon hade lånat av väninnan Olivia Rehn - hon hade den i sin tur på prinsessans bröllop i somras.

Prinsessan Sofia verkligen stack ut lite alldeles extra i kväll på Stockholms slott. I en guldfärgad klänning och det var inte vilken klänning som helst. Vi har inte sett den tidigare på Sofia och de flesta undrade:

Är den ny? Var kommer klänningen från?

Svaret:

Lånat av bästa väninnan Olivia Rehn.

När svärmor drottning Silvia brukar återanvända sina klänningar har nu Sofia valt att ta det ett ytterligare steg och låna favoritklänningar av någon väninna.

Olivia Rehn, tidigare student på Berghs reklamskola och nu rekryteringskonsult i Stockholm kom i kväll, precis som vid bröllopet med Fredrik Olofsson, och klänningen som hon hade lånat ut till Sofia bar hon själv på prinsparets fantastiska bröllop sommaren 2015 i Slottskyrkan.

Precis hemkommen från Mexiko

I kväll var årets första representationsmiddag på Stockholms slott.

Kungen, precis hemkommen från en fiskesemester i Mexiko, var tillsammans med drottning Silvia, även hon nyss hemkommen från en utlandssemester, värdar för middagen i Karl XI:s galleri på Stockholms slott.

Borden var i sedvanlig ordning dukade med familjens finaste vita linnedukar och på borden brann de stora gyllene kandelabrarna med vita stearinljus.

Sofia glänste vid prins Carl Philips sida och på sig hade båda Serafimerorden. Sofia fick sin i anslutning till bröllopet och när hon blev prinsessa av Sverige. Det var kungen som gav sin svärdotter utmärkelsen och i kväll bar hon den stolt till sin lånade klänning.

Sofia har nu onekligen skapat en trend som vi garanterat kommer få se många gånger framöver.

Denna gång i guld och paljetter. Svårt att slå.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag