Sofia överglänste alla i klänning av guld

Bästa väninnan Olivia Rehn bar den fantastiska klänningen när hon tillsammans med Fredrik Olofsson gästade prinsparets bröllop 2015.
Foto: Anna-Karin Nilsson
Sofia var kvällen till ära klädd i en klänning i guld och paljetter. En klänning som väninnan bar på hennes bröllop.
Foto: Fredrik Sandberg/Tt

Sofia räknar ner inför nedkomsten i april.

Och gör mer än återanvändning av sina klänningar. Hon lånar av väninnorna.

I kväll glänste hon på svärfar kungens middag på Stockholms slott i en paljettklänning utav guld som hon hade lånat av väninnan Olivia Rehn - hon hade den i sin tur på prinsessans bröllop i somras.

Prinsessan Sofia verkligen stack ut lite alldeles extra i kväll på Stockholms slott. I en guldfärgad klänning och det var inte vilken klänning som helst. Vi har inte sett den tidigare på Sofia och de flesta undrade:

Är den ny? Var kommer klänningen från?

Svaret:

Lånat av bästa väninnan Olivia Rehn.

När svärmor drottning Silvia brukar återanvända sina klänningar har nu Sofia valt att ta det ett ytterligare steg och låna favoritklänningar av någon väninna.

Olivia Rehn, tidigare student på Berghs reklamskola och nu rekryteringskonsult i Stockholm kom i kväll, precis som vid bröllopet med Fredrik Olofsson, och klänningen som hon hade lånat ut till Sofia bar hon själv på prinsparets fantastiska bröllop sommaren 2015 i Slottskyrkan.

Precis hemkommen från Mexiko

I kväll var årets första representationsmiddag på Stockholms slott.

Kungen, precis hemkommen från en fiskesemester i Mexiko, var tillsammans med drottning Silvia, även hon nyss hemkommen från en utlandssemester, värdar för middagen i Karl XI:s galleri på Stockholms slott.

Borden var i sedvanlig ordning dukade med familjens finaste vita linnedukar och på borden brann de stora gyllene kandelabrarna med vita stearinljus.

Sofia glänste vid prins Carl Philips sida och på sig hade båda Serafimerorden. Sofia fick sin i anslutning till bröllopet och när hon blev prinsessa av Sverige. Det var kungen som gav sin svärdotter utmärkelsen och i kväll bar hon den stolt till sin lånade klänning.

Sofia har nu onekligen skapat en trend som vi garanterat kommer få se många gånger framöver.

Denna gång i guld och paljetter. Svårt att slå.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.