Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sofia matchade
Silvia och Victoria

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Silvia, Sofia och Victoria på dopet. Obs! Bilden är ett montage.

Första officiella framträdandet – då väljer Sofia Hellqvist, 27, samma färg på klänningen som drottning Silvia och kronprinsessan Victoria.

Slump eller ett medvetet val?

– Inom kungafamiljen har man naturligtvis pratat om vad man kommer att ha på sig, säger Emma Danielsson, Expressens modeexpert.

Både prins Carl Philips flickvän Sofia Hellqvist och prinsessan Madeleines pojkvän Chris O´Neill bjöds in till prinsessan Estelles dop.

Banbrytande enligt många, då paren inte är förlovade.

Dopet var dessutom det första officiella framträdandet för Sofia och Chris – något som en del menar tyder på kommande förlovningar.

Då passade Sofia Hellqvist på att matcha kronprinsessan Victoria och drottningen Silvia perfekt – med exakt samma nyans på klänningen.

– Silvia och Victoria matchar varandra perfekt både färg- och stilmässigt. Det är intressant att se att även Sofia har valt exakt samma beigerosa nyans även om hennes klänning är lite mer modern i snittet, säger Expressens modeexpert Emma Danielsson.

Ingen slump

Och det är ingen slump, tror Danielsson.

– Inom kungafamiljen har man naturligtvis pratat om vad man kommer att ha på sig på dopet så att Victoria och Silvia matchar varandra stilmässigt är säkerligen ingen slump.

– Visst kan man tänka sig att även Sofia har koll på hur övriga medlemmar i kungafamiljen kommer att klä sig och valt att bära samma färg för att smälta in så bra som möjligt.

Det är så klart viktigt att ha lite koll på varandras klädsel så att man inte dyker upp i likadant plagg som någon annan, menar Emma Danielsson.

– Här matchar de varandra utan att någon klädsel är alltför lik den andres, säger hon.

Hovexperten Sten Hedman har svårt att tro att Sofia Hellqvist har varit med i förhandssnacket om vad de ska ha på sig.

– Jag tror det är en slump. Sofia blev ju inte bjuden förrän sent och har inte haft samma tidsrymd att arbeta på. Hon har nog bara chansat, jag har svårt att tro att hon har ringt upp Victoria och Silvia och frågat, säger Sten Hedman till Expressen.se.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.