Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sofia inte välkommen på Madeleines fest

Foto: Splash News, Patrik Österberg

I veckan firar prinsessan Madeleine sin 30-årsdag med en stor fest för sina väninnor.

Men Carl Philips flickvän Sofia Hellqvist är inte välkommen på kalaset.

- Prinsessan Madeleine kommer inte ha något officiellt firande på sin 30-årsdag på söndag, säger Bertil Ternert, hovets informationschef.

Läs mer i torsdagens ExpressenPå söndag fyller prinsessan Madeleine 30 år och, precis som när hon fyllde 18 respektive 25, kommer hon att fira tillsammans med väninnan Louise Gottlieb. Nyligen gick de ut med inbjudningar och 45 av deras närmaste väninnor är bjudna på festen.

Tillhör inte dem

Men den som däremot inte har fått en av de eftertraktade inbjudningarna är prins Carl Philips flickvän Sofia Hellqvist. Trots att Sofia Hellqvist nyligen eskorterades av Madeleines pojkvän Chris O´Neill vid prinsessan Estelles dop ska prinsessan, enligt uppgifter till Expressens reporter Johan T Lindwall, ha gjort klart för sin brors flickvän att hon inte tillhör de 45 närmaste väninnorna.

"Inget officiellt"

Någon möjlighet för svenska folket att fira prinsessan i samband med födelsedagen blir det dock inte.

- Prinsessan Madeleine kommer inte ha något officiellt firande på sin 30-årsdag på söndag. Det blir i stället ett privat firande med familjen på Drottningholms slott, säger Bertil Ternert, hovets informationschef.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.