Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sofia Hellqvist om
sitt livs viktigaste val

Sofia Hellqvist på Gasellen-galan.

Sofia Hellqvist besöker i kväll för första gången Gasellen-galan.

För Expressen.se berättar hon nu om valet att starta den ideella organisationen Project-Playground.

– Det är ett av de viktigaste valen i mitt liv, att bli egen på heltid, säger Sofia Hellqvist till Expressen.

Just nu strömmar det in folk till Dagens Industris årliga Gasellen-gala i Konserthuset i Stockholm där företagare och entreprenörer ska hyllas under kvällen.

För första gången gästar prins Carl Philips flickvän Sofia Hellqvist galan.

Sofia Hellqvist startade tillsammans med Frida Vesterberg välgörenhetsorganisationen Project-Playground. Organisationen är framför allt verksam i Sydafrika där Sofia Hellqvist spenderar längre perioder varje år.

Project-Playgrounds idé är att förbättra för barn och ungdomar i kåkstäderna, bland annat genom att jobba för att alla barn ska ha rätt till fritid och lek.

"Många utmaningar"

Projektet finansieras helt av donationer och startades med bara en grundinsats på 20 000 kronor. I dag har företaget 25 anställda och flera svenska profiler och företag har bidragit. Senast Agneta Sjödin som bjöds ner till Sydafrika av Sofia hellqvist.

För Expressen.se berättar hon nu om det viktiga vägvalet att starta organisationen och förklarar vad som varit mest lärorikt sedan starten 2010.

– Det har varit många utmaningar under resan och är så fortfarande. Det är ett av de viktigaste valen jag gjort i mitt liv, att bli egen på heltid. Att aldrig se mig själv som färdig, säger Sofia Hellqvist till Expressen.se.

Varför är du på Gasellen-galan på första gången?

– Entreprenörsfrågor intresserar mig och jag tycker att sammanhanget känns väldigt inspirerande. Som entreprenör själv är jag alltid nyfiken på att lära mig och inspireras av andra.

"Positiva värden"

Förra veckan blev det känt att Sofia Hellqvist valts in i styrelsen för Peace and Love-festivalen i Borlänge.

Vad hoppas du kunna bidra med där?

– En av tankarna med Peace and love är att sprida positiva värden kring mångfald, gemenskap och förståelse, något som jag tycker är viktigt och praktiserar dagligen inom ramen från "Projecect-Playground". Jag hoppas kunna dela med mig av mina erfarenheter kring att arbeta med dessa frågor.

Sofia Hellqvist utvecklar:

– Att ständigt vara nyfiken och aldrig vara nöjd är en utgångspunkt för mig i mitt entreprenörskap. Jag kan hela tiden göra bättre. Med min medverkan på Gasellen-galan vill jag gärna inspirera andra att också arbeta med socialt entreprenörskap, säger hon till Expressen.se.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.