Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sofia Hellqvist har vikt ut sig i Slitz

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Visar badmode i Expressen Fredag 2005.
Foto: Foto: Tony Kollberg
Med Elita Löfblad, känd från

Sofia Hellqvist, ursprungligen från Täby, flyttade som femåring till Älvdalen i Dalarna. Där har hon vuxit upp tillsammans med mamma, pappa och två systrar. I gymnasiet gick hon estetisk linje på Vansbro utbildningscenter och som 18-åring flyttade hon till Stockholm. Där tog hon arbete som servitris och modell.


 20 år gammal vek hon ut sig i tidningen Slitz som "fröken Älvdalen". Samma år blev hon Miss Slitz, framröstad av tidningens läsare som gav henne en jordskredsseger i tävlingen. Samtidigt som hon var modell åkte hon runt på en del barjobb i Stockholm.


Efter framgångarna med sina utvik handplockades hon till den kontroversiella sexdokusåpan "Paradise hotell" 2005. Där hamnade hon snabbt i bråk med profilerade deltagaren Olinda Borggren. Efter en listig pakt med killarna i såpan lyckades Sofia Hellqvist ta sig till final - men hon lyckades inte vinna tävlingen.


Samma år som dokusåpan gjorde henne känd i Sverige flyttade hon över Atlanten till New York. Där försörjde hon sig genom att arbeta som servitris. Samtidigt gick hon en utbildning till yogalärare.


Efter yogautbildningen har Sofia Hellqvist startat upp sitt eget yogacenter på Manhattan. I en intervju i Dala-Demokraten i maj förra året avslöjade hon att hennes högsta dröm var att arbeta en tid i Afrika och att hon "siktar alltid väldigt högt i vad jag än gör".

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.