Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sofia Hellqvist får gå på Nobelfesten

För Carl Philip är det speciellt att få ta med sin Sofia Hellqvist till Nobelfesten - trots att de ännu inte är gifta tillåter kungen ändå blivande svärdottern vara med på det som betecknas som årets absolut största kungliga högtid. Foto: David Sica

Sofia Hellqvist får gå på Nobelfesten.

Hovet bekräftar nu för Expressen.se att prins Carl Philips blivande hustru är med på både prisutdelningen i Konserthuset och sedan på galamiddagen i Blå Hallen.

Dessutom gör prinsessan Madeleines make Chris O'Neill också sin debut på årets största kungliga högtid den 10 december.

Sofia Hellqvists framträdanden i offentliga sammanhang

Sofia Hellqvist har sedan hon officiellt blev Carl Philips flickvän 2010 varit med kungafamiljen i en rad offentliga sammanhang:

Första stora gången var på prinsessan Estelles dop i maj 2012. Kungen bjöd då in Sofia Hellqvist och även Chris O'Neill fick en inbjudan.

När prinsessan Lilian begravdes i Slottskyrkan i mars 2013 var Sofia Hellqvist inbjuden och fick nu sitta uppe vid altaret i den kungliga sektionen.

Lysningen för prinsessan Madeleines och Chris O'Neills bröllop 2013. Sofia Hellqvist överraskade alla när hon kom till gudstjänsten tillsammans med kungafamiljen genom deras privata ingång till Slottskyrkan. Dessutom fick hon efteråt vara med på officiella familjebilden.

Prinsessan Madeleines bröllop 2013. Dagen före bröllopet i Slottskyrkan var Sofia också bjuden till privata middagen inne i Stockholm.

Tacksägelsegudstjänsten efter prinsessan Leonores födsel i mars 2014. Här var Sofia också en gäst tillsammans med Carl Philip.

Prinsessan Leonores dop i juni 2014. När landets allra senaste prinsessa döptes ute i Drottningholms slottskyrka var det Sofia Hellqvist som drog till sig mest uppmärksamhet från alla utländska fotografer.

Kronprinsessan Victorias födelsedag i somras på Öland, den 14 juli 2014. Sofia fick göra debut inne på Idrottsplatsen i Borgholm.

Riksmötets öppnande. Prins Carl Philip fick då ha med sig sin Sofia Hellqvist.

Kungafamiljens stora representationsmiddag på Stockholms slott i november. Överraskande var Sofia Hellqvist en av gästerna, vilket Expressen.se kunde berätta om först.

Första jobbuppdraget med Carl Philip var på Fryshuset i Stockholm i november. Sofia och Carl Philip delade ut ett pris tillsammans.

Expressen.se kan först av alla nu berätta att hovet bekräftar att Sofia Hellqvist är klar för årets Nobelfest den 10 december i Stockholm.

På kungafamiljens officiella kalender på hovets hemsida står nu Sofia Hellqvist namn uppsatt bredvid Carl Philip och resten av kungafamiljen som gäst på Nobelfesten.

- Ja, Sofia Hellqvist är en av gästerna på Nobelfesten, bekräftar Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.

Kommer att närvara mer framöver

- Framöver till bröllopet kommer prinsens fästmö att närvara vid flera kungliga officiella uppdrag. Nobelfesten är ett sådant tillfälle, fortsätter Margareta Thorgren.

För Carl Philip är det speciellt att få ta med sin Sofia Hellqvist till Nobelfesten - trots att de ännu inte är gifta tillåter kungen ändå blivande svärdottern vara med på det som betecknas som årets absolut största kungliga högtid.

Blir en väldigt speciell nobelfest

För kungafamiljen blir det en väldigt speciell Nobelfest. Det blir ett historiskt tillfälle då alla i familjen för första gången är samlade på Nobelfesten. Aldrig tidigare har alla medlemmar varit med på Nobelfesten. Nu bekräftar även hovet att prinsessan Madeleine och Chris O'Neill åker från New York till Sverige för att gå på Nobelfesten.

- Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill ska vara med på Nobelfestligheterna. Det är så planerat, säger Margareta Thorgren.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!