För Carl Philip är det speciellt att få ta med sin Sofia Hellqvist till Nobelfesten - trots att de ännu inte är gifta tillåter kungen ändå blivande svärdottern vara med på det som betecknas som årets absolut största kungliga högtid. Foto: David Sica
För Carl Philip är det speciellt att få ta med sin Sofia Hellqvist till Nobelfesten - trots att de ännu inte är gifta tillåter kungen ändå blivande svärdottern vara med på det som betecknas som årets absolut största kungliga högtid. Foto: David Sica

Sofia Hellqvist får gå på Nobelfesten

Publicerad

Sofia Hellqvist får gå på Nobelfesten.

Hovet bekräftar nu för Expressen.se att prins Carl Philips blivande hustru är med på både prisutdelningen i Konserthuset och sedan på galamiddagen i Blå Hallen.

Dessutom gör prinsessan Madeleines make Chris O'Neill också sin debut på årets största kungliga högtid den 10 december.

Expressen.se kan först av alla nu berätta att hovet bekräftar att Sofia Hellqvist är klar för årets Nobelfest den 10 december i Stockholm.

På kungafamiljens officiella kalender på hovets hemsida står nu Sofia Hellqvist namn uppsatt bredvid Carl Philip och resten av kungafamiljen som gäst på Nobelfesten.

- Ja, Sofia Hellqvist är en av gästerna på Nobelfesten, bekräftar Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.

Kommer att närvara mer framöver

- Framöver till bröllopet kommer prinsens fästmö att närvara vid flera kungliga officiella uppdrag. Nobelfesten är ett sådant tillfälle, fortsätter Margareta Thorgren.

För Carl Philip är det speciellt att få ta med sin Sofia Hellqvist till Nobelfesten - trots att de ännu inte är gifta tillåter kungen ändå blivande svärdottern vara med på det som betecknas som årets absolut största kungliga högtid.

Blir en väldigt speciell nobelfest

För kungafamiljen blir det en väldigt speciell Nobelfest. Det blir ett historiskt tillfälle då alla i familjen för första gången är samlade på Nobelfesten. Aldrig tidigare har alla medlemmar varit med på Nobelfesten. Nu bekräftar även hovet att prinsessan Madeleine och Chris O'Neill åker från New York till Sverige för att gå på Nobelfesten.

- Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill ska vara med på Nobelfestligheterna. Det är så planerat, säger Margareta Thorgren.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


jess

sonia

Till Expressens startsida

Mest läst i dag